Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Ben ne anladım...

Mehmet Barlas: "Erdoğan''ın bir sözü ile 1.6 milyon kişinin ev almak için sıraya girmesi bize ne anlatıyor?"

Sayın Barlas bunu sorar da, ben buna cevap vermek için kafa patlatmaz mıyım?

Buyurun, patlayan kısımdan çıkan cevaplar.

"Demek ki 1.6 milyon kişi evsiz"

"Sayın Erdoğan''ın bir sözü 1.6 milyon kişiyi sıraya sokuyorsa, 2 sözü tüm bölgeyi, 3 sözü dünyayı, 4 sözü Güneş sistemini, 5 sözü tüm uzayı hizaya getirir"

"- Yılda 2 kez artacak olan taksit miktarlarından ötürü o evlerin çok yüksek fiyata vatandaşa verildiği- şeklindeki yorumları okurken birden uykumuzun gelmesi gerektiğini"

"- Evlerin sosyal tesisi yeterli mi?- diye soracak olan muhalif basına -Elbette yeterli, yeşil alan da var. Çocuklarımız Millet Bahçesi''ne gidemezlerse bu bahçelerde yuvarlanıyor. Allah yuvarlayanlardan razı olsun- diye cevap vermemiz gerektiğini"

"Kura çekiminde kendi adı çıkmayanların üzüntüsünü hafifletmek için -Zaten büyüklerimiz ''Ev alma, komşu al'' demiş. Siz de sizin gibi adı çıkmayanlardan kimi beğendinizse, onu alın, yuva kurun- dememiz gerektiğini"

"- Evlerin en erken 2 sene sonra teslim edilecek olmasına rağmen taksitleri neden şimdi ödemeye başlıyoruz?- diye açma sapan sorularla beynimizi yormamamız gerektiğini"

"- Ailemiz bizden çekilecek kuradan müjdeli haber bekliyordu ama çıkmadı. Bu haberi onlara nasıl vereceğim?- diye düşünen vatandaşlarımıza ''Hadi hadi, müjdemi isterim. O aylık 2 bin TL''den fazla olan taksitler var ya, cebimizde kalacak'' demeleri gerektiğini"

"- Ev dediğin nedir ki, insanın elinin kiri!- diye kuyruğu dik tutmaya çalışmamız ama hemen sonra -Ama benim ellerim niye temiz?- diye yaldır yaldır ağlamamız gerektiğini"

"Evsiz olanların kulaklarının iyi duyduğunu"

"Sizin Sayın Erdoğan''ı övmek için dört gözle bu haberi beklediğinizi" öğrendim.

Bu arada siz kaç artı kaç evde bu yazılarınıza ilham çağırmaktasınız Sayın Barlas?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları