Belediyeyle anlaşmazlığa düştü kendini ve eşini ateşe verdi

Belediyeyle anlaşmazlığa düştü kendini ve eşini ateşe verdi
Kayseri’nin Yahyalı İlçesi’nde belediye binası önünde bir adam polislerin gözü önünde eşi ve çocuğuyla birlikte kendini ateşe verdi.

DHA’nın haberine göre olay saat 11.00 sıralarında Kocahacılı Mahallesi’ndeki yol yapım çalışmaları esnasında yerel yönetimle anlaşmazlığa düşen Mesut D., bir bidon benzin alıp eşi ve çocuğuyla belediye binasının önüne giderek, ‘Yeter ulan yeter, muhtara başka vatandaşa başka…. Satıldı mı ulan bu memleket’ diye bağırdı.Kendisini sözle vazgeçirmeye çalışan zabıta ve polislerle ters düşen Mesut D., çakmakla kendini ve eşini ateşe verdi.

İlk etapta polisin herhangi bir müdahalede bulunmayarak itfaiyeye haber verilmemesi gözlerden kaçmadı. Alevler polis, zabıta ve yurttaşların çabasıyla söndürüldü. Bir polis memuru ve bir zabıta hafif yaralandı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Mesut D. ve eşinin vücudunda ikinci derece yanık oluşması üzerine, Mesut D.’nin ‘psikolojik sıkıntısı olan bir vatandaş’ olduğunu söyledi.

Öztürk, “Olayın belediyeyle uzaktan yakından alakası yok. Çünkü şahsın biraz psikolojik sıkıntılarının olduğu emniyet ve jandarma kayıtlarında var” diye belirtti.

Belediyeden gelen yazılı açıklamada da benzer ifadeler kullanarak,

‘Bugün ilçemiz Kocahacılı Mahallesi’ne yol ölçümü için giden belediye personellerimize akli dengesi yerinde olmayan bir vatandaş silah çekmiş ve ölümle tehdit etmiş, belediye aracınıysa yakmaya çalışmıştır. Ardından aynı vatandaş ailesi ile birlikte belediyemiz önüne gelmiş, belediyemiz ile alakası olmayan bir konu nedeniyle belediyemizi suçlamış, getirmiş olduğu benzin ile kendini, eşini, polis memurunu ve belediyemiz personellerini ateşe vermiştir. Bu elim olay bizi derinden üzmüştür. Bu olayda yaralanan polis memurumuza, belediye personellerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz’ dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar