Belçim Bilgin Kürtçe şarkı söyledi

Belçim Bilgin Kürtçe şarkı söyledi
Oyuncu Belçim Bilgin, Katarsis programına katıldı. Çocukken Kürt olduğu için ayrımcılığa uğradığını belirten Bilgin, Kürtçe bir şarkı da söyledi.

Ünlü oyuncu Belçim Bilgin, Uzman Psikolog Gökhan Çınar'ın sunduğu 'Katarsis' programının konuğu olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Diyarbakırlı bir aileden geldiğini vurgulayan Bilgin, annesinin Mardinli, babasının ise Diyarbakırlı olduğunu belirtti. Ailesinin Ankara'da görücü usulüyle tanışıp evlendiğini anlatan Bilgin, bu birlikteliğin içinde doğduğunu ve kendini bu karmaşık kültürel geçmişin bir yansıması olarak gördüğünü ifade etti.

Bilgin, programda yaptığı açıklamalarda, Kürt kimliğine sahip olmanın, özellikle geçmişteki zorlu dönemlerde ayrımcılığa maruz kalmak anlamına geldiğini söyledi. "Çok karanlık zamanlardan geçtik. Herkes Kürtlerin terörist olduğuna inanıyordu." diyen Bilgin, kendi hikayesinin içinde doğan ve bu hikayenin bir parçası olarak büyüyen herkesin birbirini anlaması gerektiğini vurguladı. Belçim Bilgin, Türkiye'nin farklı kültürlerini bir arada barındırmanın zenginlik olduğunu ve bu çeşitlilikte kaybolmak yerine anlamak, görmek ve onurlandırmak gerektiğini dile getirdi.

Kürt kimliğini, kilim desenleri gibi farklı ve renkli bir örtü olarak tanımlayan oyuncu, Türkiye'nin bir parçası olarak bu zenginliğin farkında olduğunu ifade etti. "Ben bunun üzerine bir de Anadoluyum, bir de Türkiye’yim, bir de Türk’üm. Yani aslında olağanüstü bir zenginlik demek." diyen Bilgin, kendini tanımanın, içine doğduğu kültürleri bilmek ve onurlandırmak adına önemli olduğunu söyledi.

Belçim Bilgin, programda ayrıca geçmiş ilişkisi ve Yılmaz Erdoğan ile yaşadığı dönemle ilgili de samimi açıklamalarda bulundu. İlişkisinin sonlanmasını "Hayır demeyi, bay bay demeyi bilmeli insan, sıkışmak çok kötü bir duygu. Sıkışmaktansa gitmek." sözleriyle açıklayan Bilgin, Yılmaz Erdoğan'la ilişkisinin hayatında kapıların kapanmasına ve açılmasına vesile olduğunu ifade etti.

Programın ilginç anlarından biri de Belçim Bilgin'in "İro Disa" şarkısını seslendirmesi oldu. Bu şarkının aşkla ilgili olduğunu ve eniştesinin teyzesine dinlettiğini belirten Bilgin, kişisel hayatındaki detayları ve duygularını izleyicilerle paylaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar