Belçika'da Fener alayı: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

Belçika'da Fener alayı: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçında deplasmanda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaştı. Fenerbahçe Union Saint-Gilloise'ı 3-0'lık skorla mağlup etti. Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı karşılaşmayı değerlendirdi...

BELÇİKA'DA FENER ALAYI

Avrupa'daki tek takımımız Fenerbahçe, Konferans Ligi'ndeki ilk maçı için Belçika'da Union Saint-Gilloise deplasmanındaydı...

Teknik Direktör İsmail Kartal, sol bek olarak Ferdi Kadıoğlu'nun yerine Jayden Oosterwolde'yi, hücum bölgesinde de santrfor olarak Edin Dzeko'nun yerine Michy Batshuayi'yi görevlendirirken; orta saha kurgusunu Fred Rodrigues-İsmail Yüksek ve Sebastian Szymanski 3'lüsünden oluşturdu..

3'lü savunmayla oynayan Union Saint-Gilloise'deyse Alman Teknik Direktör Alexander Blessin; sol kanatta Henok Teklab'a; sağ kanatta Alessio Castro-Montes'i görevlendirirken; orta sahada Charles Vahoutte-Noah Sadiki ve Cameron Puertas 3'lüsüyle oynadı..

Belçika ekibinde Mohamed Amoura ve Gustaf Nilsson kalecimiz Dominik Livakovic'e tehdit oluşturabilecek gol ayaklarıydı..

İlk 20 dakikada ev sahibi Union Saint-Gilloise'de Gustaf Nilsson'un kafa vuruşu az farkla auta giderken pozisyonun devamında Cengiz Ünder'le sağ taraftan kullandığımız serbest vuruşta kale alanında Çağlar Söyüncü'nün rakibi Ross Sykes'tan önce kafayla yakın direğe indirdiği topa Alessio Castro-Montes'ten önce vuran Michy Batshuayi Fenerbahçe'yi Belçika deplasmanında 1-0 öne geçirdi..

Golden sonra sakatlanan Çağlar Söyüncü yerini Ferdi Kadıoğlu'na bırakırken; maça sol bek olarak başlayan Jayden Oosterwolde stoper pozisyonuna geçti..

Aslında ara transferde büyük ümitlerle gelen Leonardo Bonucci neden kadroda yoktu ve Rodrigo Becao'nun sakatlığında Serdar Aziz'le Mert Müldür neden UEFA listesine yazılmamışlardı anlamak zor...

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu ve Fred Rodrigues'in vuruşları kaleyi bulamazken soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gittik...

Union Saint-Gilloise Teknik Direktörü Alexander Blessin'in maça orta sahada Mathias Rasmussen ile sağ kanatta Jayden Oosterwolde ile Ferdi Kadıoğlu'nu zorlayabilecek Casper Terho ile başlamaması avantajımız oldu..

Cezayirli golcüleri Mohamed Amoura'nın İsmail Yüksek'e yaptığı faul sonrası cezalı duruma düşmesi de rövanş için işimize yaradı...

İkinci yarıda Dusan Tadic'le kalelerini yokladık ancak top yan filelerde kalınca sonuç alamadık.. Rakip Union Saint-Gilloise'daysa Gustaf Nilsson'un sağ çaprazdan vuruşu kalemize paralel olarak auta gidince rahat bir nefes aldık..

Belçika ekibinde Alessio Castro-Mostes'in kafa vuruşunu kalecimiz Dominik Livakovic kurtarırken; Lazare Amani ve Loic Lapoussin; Noah Sadiki ile Henok Teklab'ın yerine oyuna girdi..

Cameron Puertas'ın vuruşu kalecimiz Dominik Livakovic'te kalırken; Ferdi Kadıoğlu takımımız adına yine kaleyi bulamadı..

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal Fred Rodrigues ile Cengiz Ünder'in yerlerine Rade Krunic ve Süper Lig'de yüzüne bakmadığı Ryan Kent'i oyuna alırken bu değişikliklerin takıma ne artısı olacağı merak konusuydu..

Rade Krunic'in vuruşu kaleci Anthony Moris'te kalırken golümüzü atan Michy Batshuayi ve Sebastian Szymanski'nin yerlerine Edin Dzeko ile Mert Hakan Yandaş oyuna girdi..

Union Saint-Gilloise'taysa Charles Vanhoutte'un yerine Mathias Rasmussen oyuna girerken, Rade Krunic de takımımız adına hakem Joao Pinheiro'ya itirazlarını sürdürünce rövanş için cezalı duruma düştü..

Dakikalar 84'ü gösterdiğinde beklemediğimiz bir anda farkı 2'ye çıkardık.. Gustaf Nilsson'dan kendi ceza sahamızda topu kapan Jayden Oosterwolde Edin Dzeko'yla duvar pası yaptıktan sonra yaklaşık 80 metre sürdükten sonra kaleci Anthony Moris'in solundan meşin yuvarlağı filelere bırakınca bir anda skoru 2-0'a getirdik..

Ev sahibi Union Saint-Gilloise'ta Mohamed Amoura'nın yerine gol umudu olarak Dennis Eckert Ayensa oyuna girerken, son bölümde Mert Hakan Yandaş'ın Christian Burgess ile mücadelesinde rakibin İngiliz stoperinin topa elle müdahale ettiğini belirten hakem Joao Pinheiro VAR'da pozisyonu izledikten sonra "PENALTI" dedi... Topun başına geçen Dusan Tadic meşin yuvarlağı filelere gönderince deplasmanda 3-0 kazandık..

Çeyrek final için büyük avantaj yakaladık..

Fenerbahçe'de oyundan çıkana kadar Çağlar Söyüncü ile Jayden Oosterwolde ve Alexander Djiku mükemmele yakın oynadı..

İsmail Yüksek ve Fred Rodrigues de orta sahada mükemmel bir uyum sergilediler..

Union Saint-Gilloise'ın Alman hocası Alexander Blessin'in Casper Terho'yu hiç düşünmemesi; orta sahada Mathias Rasmussen ve sol kanatta Loic Lapoussin ile maça başlamaması garipti..

3'lü savunmayla oynamaları onların başını yaktı..

Özellikle penaltıya sebep olan Christian Burgess ve orta sahada ön libero olarak oynayan Charles Vanhoutte onların yumuşak karnı.. Rövanşta da golcüleri Mohamed Amoura'nın oynamayacak olması şimdiden bir aksilik olmazsa çeyrek final biletimizi cebimize koyacağımız anlamına geliyor..

Fenerbahçe'nin bu sezonki performansı bana 2012-2013 sezonunda Aykut Kocamanlı sezonu hatırlatıyor.. Orada da BATE, Plzen ve Lazio'yu elemiş; Benfica'ya yarı finalde elenmiştik..

Acaba tarih 11 yıl sonra yeniden tekerrür eder mi?

Bir başka deyişle; acaba finali oynar mıyız?

Rahmetli Kayahan'ın şarkısında söylediği gibi

"Neden olmasın?"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar