Bekarların yeni fobisi! Bu yüzden evlenmiyorlar

Bekarların yeni fobisi! Bu yüzden evlenmiyorlar
Günümüzdeki pek çok farklı fobi ve psikolojik hastalık bulunuyor. Hemen hepsi hayatı önemli derecede etkilerken, bunlardan az bilineni 'gomofobi' gençler arasında çığ gibi büyüyor. İşte binlerce insanı bekar bırakan hastalık: Gomofobi...

Çağımızda pek çok farklı fobi bulunurken, fobi çeşitleri arasında bulunan 'Gomofobi' adeta gençlere hayatı zindan ediyor. Çoğu genç evlilik hayali kurarken, Gomofobi sahibi gençler evlenmek bir yana evlenmekten köşe bucak kaçıyor. İşte evlilik korkusu olarak bilinen Gomofobi hakkında merak edilenler...

BİNLERCE İNSANI BEKAR BIRAKAN HASTALIK: GOMOFOBİ

Gomofobi'nin pek çok sebebi olduğu bilinirken, söz konusu korkunun nedenleri arasında sosyal medyanın da yer aldığı biliniyor. Literatüre bakıldığında sadece evlilik korkusu değil evlilik öncesi dönem, bağlanma ve ciddi ilişki yaşamaktan kaçma durumu olarak bilinen Gomofobi, son dönemde sosyal medyada toksik ilişkiler kavramı, sadakatsizlikle ilgili duyumlar sebebiyle yaşanan kaygıyı da ifade ediyor. Bu noktada kişilerin bilmesi gereken şey, mükemmel bir eş ve mükemmel bir evlilik olmadığı.


UZUN SÜRELİ İLİŞKİLERDEN KORKUYORLAR

Bütün bir geleceği biriyle geçirme fikri ve bağlanma korkusu olarak başlayan durum, evlilik korkusuna doğru yönelebiliyor. Gomofobi'nin sözlük anlamının evlilik korkusu olduğu bilinirken, aynı zamanda ciddi ilişkilerden, uzun süreli ilişkilerden korkanlara da deniyor.


Bunun temelinde ise çoğu zaman evliliğe yüklenen anlam bulunuyor. Çünkü bütün mitlerde, masallarda, peri masalı gibi bir evlilik, prens ve prensesin evliliği ile masalın sonlanması ve kusursuz muhteşem bir eş gibi mitlerle karşılaşılıyor. Uzmanlar "Bu noktada kusursuz bir eş ya da kusursuz bir evlilik olmadığı bilinmeli ve bu bilgi ile bir ilişkiye başlanmalı" diyor.


BEKLENTİLERİ BİRBİRİNE ANLATMALILAR

Kişilerin içerisinde yetiştiği aileler evliliğe kötü bakıyorsa o zaman evlilik hakkında kötü düşünülmesi daha yüksek ihtimal oluyor. Kişiler tam tersi olarak muhteşem bir ailede büyüdüyse "Annem babam gibi bir evlilik yapamayacağım, bulamayacağım o yüzden benim evliliğim sorunlu olacak." görüşüne sahip olabilir. Bu da çözülmesi gereken problemlerden biri olarak sıkça görülüyor. Uzmanlar "Böyle durumlarda taraflar karşısındaki kişi ile beklentilerini konuşmalı ve ifade etmeli" diyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar