Bedriye Tunçsiper kimdir? İzmir Ekonomi Üniversitesi Bedriye Tunçsiper kaç yaşında, nereli?

Bedriye Tunçsiper kimdir? İzmir Ekonomi Üniversitesi Bedriye Tunçsiper kaç yaşında, nereli?
İzmir Ekonomi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper hakkında suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Bu haberin ardından Bedriye Tunçsiper'in hayatı ve kariyer vatandaşlar tarafından merak edilmeye başladı. Peki Bedriye Tunçsiper kimdir? İzmir Ekonomi Üniversitesi Bedriye Tunçsiper kaç yaşında, nereli?

Bedriye Tunçsiper kimdir?

İzmir Ekonomi Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ve genel sekreteri Dilek Karaman hakkında mobbing nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı. Bu haberin ardından birçok kişi rektör Bedriye Tunçsiper'i merak etmeye başladı. Peki Bedriye Tunçsiper kimdir? İzmir Ekonomi Üniversitesi Bedriye Tunçsiper kaç yaşında, nereli?

BEDRİYE TUNÇSİPER KİMDİR?

Bedriye Tunçsiper, Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini de Ankara'da tamamlayan Bedriye Tunçsiper, Gazi Üniversitesi İktisadı ve İdari Bilimler Fakültesi'nden 1983 yılında mezun oldu. Daha sonra Balıkesir Üniversitesi Turzim İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'na giden Bedriye Tunçsiper yüksek lisansını ve doktorasını Uludağ Üniversitesi'nde İktisat bölümünde yaptı.

Akademik kariyerinde başarıyla ilerleyen Tunçsiper, 1992 yılında Yardımcı Doçent unvanını, 1995 yılında Doçent unvanını ve 2001 yılında profesör unvanını kazandı.

Balıkesir Üniversitesi'nde çeşitli dönemlerde müdürlük, dekanlık ve rektör yardımcılığı gibi görevleri üstlenen Tunçsiper, İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde rektörlük görevine atandı.

Tunçsiper, ekonomik büyüme, turizm ve çevre ekonomisi, küreselleşme, ekonomik krizler, para politikası, kadın, istihdam ve işsizlik gibi konularda çalışmalar yaptı. Ulusal ve uluslararası düzeyde birçok bildiri ve makaleye imza atan Tunçsiper'in yayınladığı kendi kitapları da bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar