Bebek yolcu rahatsızlanınca THY uçağı İstanbul'a döndü

Bebek yolcu rahatsızlanınca THY uçağı İstanbul'a döndü
Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Valencia seferini gerçekleştiren uçağında beklenmedik bir olay yaşandı.

THY'nin TK-1313 sefer sayılı TC-LTO kuyruk tescilli Airbus A321 tipi uçağı, Valencia'ya doğru yolculuk ederken bir bebek yolcunun ani bir rahatsızlık geçirmesiyle hareketlendi.

Saat 14.50'de İstanbul Havalimanı'ndan kalkan uçak, Saraybosna üzerinden seyir halindeyken, uçaktaki bir bebek aniden nefes almada güçlük çekmeye başladı. Olayın fark edilmesi üzerine, uçak mürettebatı hemen bebek yolcuya ilk müdahaleyi gerçekleştirdi.

Durumun ciddiyetini gören uçağın kaptan pilotu, acil bir karar alarak İstanbul Havalimanı'na geri dönme kararı aldı. Hava Trafik Kontrol Merkezi ile irtibata geçilerek geri dönüş için izin talep edildi.

Uçak, saat 16.30'da İstanbul Havalimanı'na emniyetle iniş yaptı. Rahatsızlanan bebek, havalimanında hazır bekleyen ambulansla hızla bir hastaneye sevk edildi. Yapılan açıklamalarda, bebeğin sağlık durumunun stabil olduğu ve iyi olduğu belirtildi.

THY yetkilileri, olayın ardından yapılan açıklamada, yolcuların güvenliğinin her şeyden önce geldiğini ve her türlü acil duruma müdahale ekiplerinin hazır olduğunu belirtti. Olayın ardından, uçağın teknik ekipler tarafından inceleneceği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar