Bayramda tam kapanma olacak mı? Gözler kabine toplantısına çevrildi

Bayramda tam kapanma olacak mı? Gözler kabine toplantısına çevrildi
Korona virüs tedbirleri kapsamında Ramazan ayıyla birlikte başlayan kısmi kapanma dönemi yeni haftayla birlikte bitiyor. Yeni tedbirler konusunda ise tüm gözler pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek olan Bakanlar Toplantısı'na çevrildi.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 14 Nisan'da başlayan 2 haftalık kısmi kapanma dönemi yarın sonra ererken, vakaların istenilen seviyeye düşmemiş olması, daha sert tedbirleri de gündeme getirdi.

YENİ BAKANLAR İLK KEZ KATILACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunum yapacağı toplantıya kabinenin 3 yeni bakanı; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş ilk kez katılmış olacak.

"BAYRAMDA TAM KAPANMA"

Vaka, ölüm ve hasta sayıları yüksek seyrederken, gözler kabine toplantısına çevrildi. Yarınki kabinede, önümüzdeki iki haftayı kapsayacak kararların alınması beklenirken, vakalardaki düşüşün ön görülenden az olması yeni tedbirlere işaret etti.

Kısıtlamaların en az iki hafta daha devam etmesi gerektiğini savunan uzmanlar, tedbirlerin sıkılaştırılması gerektiğini de savundu.

Yenişafak'tan Yasemin Asan'a konuşan Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, kısıtlamaların devam etmesi gerektiğini belirtirken, bayramda ise hastalığın yayılmasını engellemek için tam kapanma olması gerektiğini savundu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar