Bayramda elektrik tüketimi arttı

Bayramda elektrik tüketimi arttı
Ramazan Bayramı’nda elektrik tüketimi 2023 yılına göre Türkiye’de yüzde 2,6 oranında azalırken, YEDAŞ’ın hizmet bölgesinde yüzde 7 oranında artış gözlemlendi.

YEDAŞ'ın Ramazan Bayramı elektrik tüketim analizine göre, Samsun, Ordu, Çorum, Sinop ve Amasya'da bu yıl bayramın ilk 3 gününde elektrik tüketimi, geçen yıla kıyasla yüzde 7 oranında artarak 40 bin 267 megavat saate ulaştı. Bayramın üçüncü günü olan 12 Nisan'da ise 14 bin 100 megavat saatlik elektrik tüketimiyle en yüksek seviyeye ulaşıldı.

İl bazında yapılan değerlendirmelere göre, Samsun'da elektrik tüketimi yüzde 6,7, Ordu'da yüzde 8, Çorum'da yüzde 5, Sinop'ta yüzde 7,5 ve Amasya'da yüzde 6,6 oranında artış gösterdi, geçen yılki bayram dönemine kıyasla. Bayram tatilinin 9 gün sürmesi nedeniyle, özellikle kırsal bölgelerde nüfus artışı olabileceğini öngören YEDAŞ, bayram öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlamıştı.

5 bölgede 659 arıza onarım personeli, 241 araç ve 73 nöbetçi amir ile bayram tatili boyunca hizmet veren YEDAŞ, müşterilerinden gelen talepleri 7/24 çağrı merkezi desteğiyle karşıladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar