Bayrama sayılı günler kala arabalı trenle akın akın geliyorlar

Bayrama sayılı günler kala arabalı trenle akın akın geliyorlar

Kurban Bayramı ve yaz tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçiler, memleketlerine olan özlemlerini gidermek için bin 400 kilometrelik 'sıla' yolculuklarında arabalı treni tercih ediyor.

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için ana vatana gelmeye başlayan binlerce gurbetçi, bu yıl da yolculuklarında konfor ve rahatlık sunan arabalı treni seçti. Avusturya'nın Villach şehrinden hareket eden tren, Slovenya, Hırvatistan, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden geçerek Edirne'ye ulaştı. Gurbetçiler, yolculuk boyunca oto kuşet vagonlarda arabalarını güvenli bir şekilde taşıyarak kompartımanlarında dinlenme fırsatı buldu.

aw224722-06.jpg

Arabalı treni ilk kez deneyen ve yıllardır bu yolu kullanan birçok gurbetçi, yolculuğun rahatlığını ve memnuniyetlerini dile getirdi. Almanya'dan gelen Ümit Ersoy, bel rahatsızlığı nedeniyle uzun süre araç kullanamadığını belirterek, ilk kez arabalı trenle seyahat ettiğini ve çok memnun kaldığını ifade etti. Hollanda'dan altıncı kez arabalı trenle gelen İsmail Ercan, bu yolculuk şeklini çok rahat bulduğunu söyledi.

aw224722-02.jpg

Fransa'dan yola çıkarak memleketi Afyon'a gitmekte olan İsa Gündoğan, yolculuğun keyifli geçtiğini ve Türkiye'ye giriş yaparken duygusal anlar yaşadığını paylaştı. Kapıkule'de Türk bayrağını gördüğünde tüylerinin diken diken olduğunu ve neredeyse ağlayacak kadar duygulandığını belirten Gündoğan, "Özledik ve geldik, Türkiye'ye giriş yapınca kendimi zor tuttum" dedi.