Başvurular resmen başladı! Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak

Başvurular resmen başladı! Tapusu olan herkesi ilgilendiriyor! Ücretsiz olacak
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Yaşanan büyük deprem sonrası vatandaşlar evlerinin sağlamlığını öğrenmek için harekete geçti. Tapusu olan herkes dikkat. Vatandaşların oturdukları bina için ücretsiz kimlik belgesi çıkartılacağı bildirildi.

İzmir’de yaşayan vatandaşlar için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer duyuruda bulundu. Başkan Soyer’in açıklamasına göre, yapı durum tespiti başvuruları başladı. Vatandaşların oturdukları bina için ücretsiz kimlik belgesi çıkartılacak. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konu ile ilgili şu paylaşımda bulundu: 

"Yapı durum tespiti başvurularınızı http://afetplani.izmir.bel.tr üzerinden yapabilirsiniz. Başvuran tüm vatandaşlarımız için bina kimlik belgelerini ücretsiz çıkartacağız. İzmir İli genelindeki, mevcut ruhsatlı yapıların durum tespiti için tarama yöntemiyle ön inceleme yapılacaktır."

afetplani.izmir.bel.tr internet adresi üzerinden şu bilgilendirmeler yapıldı:

Başvurular oybirliği ile alınan Apartman Yönetim Kurulu Kararı ile kabul edilecektir.
Form doldururken
Önemli Bilgilendirme
Tapu bilgileriniz mevcut değil ise, E-Devlet Tapu Sorgulama Sayfasından giriş yapabilir ilgili bilgileri edindikten sonra başvurunuza devam edebilirsiniz.
Adres bilgilerinizde dış kapı numarası veya cadde/sokak bilgisi listede görüntülenmediği durumlarda, haritadan bina konumunuzu seçmeniz gerekmektedir.

BAŞVURU FORMUNDA İSTENİLEN BİLGİLER

Başvuru formunda vatandaşlardan kişisel bilgiler ve bina bilgileri isteniyor. Ayrıca tapu ve Apartman Yönetim Kurulu Kararı ile Yapı Ruhsatı veya Yapı Kullanım Belgesi de yüklenmesi gerekiyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar