İşi ehli yapmıyor, vatandaş mağdur oluyor! BASKİ’den büyük sorumsuzluk

İşi ehli yapmıyor, vatandaş mağdur oluyor! BASKİ’den büyük sorumsuzluk
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Ali Çetinkaya mahallesi Keklik sokakta yaşayanlar, su hattındaki borularının sürekli patlayıp taştığını ve yer altından gelen elektrik kablolarını etkilediğini söylemekte. Bu taşmadan dolayı uzun süre elektriksiz ve susuz kaldıklarını aktardılar. Sokak sakinleri ayrıca yetkililerden, geçici değil kalıcı çözüm bekliyor.

EGEMEN İSAR-GÜNBOYU

Ayvalık ilçesinin Ali Çetinkaya mahallesi Keklik sokakta yaşayan vatandaşlar, sokaklarındaki su borularının patlamasından ve elektriklerin gitmesinden şikayetçi.

Vatandaşların aktardığına göre, Keklik sokakta, yer altından geçen su borularıyla elektrik hattı birbirine yakın bulunuyor. Sağlam olmayan borularda yaşanan patlakta, kaçan suların elektrik hattını etkilediği ve elektriklerin gittiğini söylemekteler.

Sokakta yaşayan vatandaşlar, bu sorunu yaşadıklarında, BASKİ (Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü) ve şehirlerindeki elektrik dağıtımından sorumlu olan Uludağ Elektrik’e durumu bildiriyor.

Arızalı su borularını düzeltmek için gelen BASKİ görevlileri, vatandaşların şikayetlerine cevaben “Arıza bu, düzelteceğiz” cevabını verdikleri öne sürüldü. Fakat sokak sakinleri, yaptıklarının geçici çözüm olduğunu, su borularında sürekli patlaklar meydana geldiğini ve elektriklerin kesildiğini iletti.

‘SON 1 YILDIR BUNUN MAĞDURİYETİNİ YAŞIYORUZ’

40 yıldır Keklik sokakta yaşadığını belirten ve son 1 yıldır sürekli bu sorunu yaşadığını söyleyen Cumhur Bey, durumu şöyle özetledi:

“Ben 40 yıldır burada yaşıyorum. Eskiden böyle bir sıkıntı yaşamazdık. 3 yıldır, özellikle son 1 yıldır muntazaman bu problemi yaşıyoruz. Sürekli BASKİ’yi arayıp arıza kaydı bırakıyoruz. Gelip yapıyorlar sonra yine su taşıyor, elektrik gidiyor. Borulardaki çatlaklığı hallediyorlar, sağlamlaştırmıyorlar. Bugün saat 15.42 gibi su taşkını oldu, elektrik gitti gitti geldi. Sonra komple gitti. Elektrikteki ev aletlerimiz alev attı. 2 saat geçti daha elektrik yok. Artık elektrik gelince, televizyonumuz ve klimamız bozuldu mu? Bozulmadı mı anlayacağız. Bu sorunu sürekli yaşamaktan bıktık. Geçici değil, kalıcı çözüm istiyoruz.”

‘AYDA ÜÇ DÖRT KEZ BAŞIMIZA GELİYOR!’

Keklik sokakta yaşayan vatandaşlardan olan Yüksel Bey, yaşadıkları mağduriyeti şöyle dile getirdi:

“Ali Çetinkaya mahallesi keklik sokakta 5 yıldan fazla oturmaktayım. Uzun süredir sokağımızda BASKİ boruları patlayıp sokak sular altında kalmaktadır. Fakat özellikle son bir yılda neredeyse ayda iki üç kere başımıza gelmekte. Günler sonra gelip arıza giderilmekte. Giderirken de yer altından giden elektrik hattını kesmekteler ve sokağımız uzun süre elektriksiz kalmaktadır. Sonra yolu düzeltmeden gidiyorlar. Bir hafta sonra yeniden olmaktadır. En son 1 temmuzda gerçekleşen olayda elektrik kabloları kesilmişti. Neden sık sık oluyor, tam yapın dediğimde, olur böyle arızalar dediler. Bugün 11 Temmuz bayram günü yine su borusu patladı sokak sular altında. Ayrıca elektrikler gidip geldi. Voltajlar azalıp arttı ve elektrikli aletlerimiz bozuldu. Bunun ceremesini neden biz çekelim. Neden zamanında işi kökten halledemezler. Bu sıkıntıyı devamlı yaşıyoruz. Şu anda elektriğimiz yok sokakta…Birçok komşunun elektrikli ev aletleri bozuldu.”

Mahalle sakinlerinin aktardıklarına göre, Keklik sokakta saat 17.58 itibarıyla Uludağ Elektrik görevlileri geldi, elektrik arızasını gidermeye çalışıyor. Fakat BASKİ’den borudaki patlağı onarmak için kimsenin gelmediği kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar