Başkan Akan’ın gündeminde özel okul ücretleri var

Başkan Akan’ın gündeminde özel okul ücretleri var
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala okul ücretleriyle ilgili konuştu.

“VELİLER BU YÜKÜN ALTINDAN KALKAMIYOR”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala okul ücretleriyle ilgili konuştu. Başkan Akan, “Son 10 yılda çocuklar özel okula yönlendirildi, şimdi okulların kitap ve servis paraları bile servet haline geldi” dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala veliler kara kara okul masraflarını düşünüyor. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, velilerin okul masraflarını karşılayamayacak noktaya geldiğini söyledi.

“ÖĞRENCİLER BİLİNÇLİ BİR POLİTİKAYLA ÖZEL OKULA YÖNLENDİRİLDİ”

Başkan Akan, “AK Parti iktidarının en kötü yönettiği alanlardan biri eğitim oldu. Eğitim sistemi, sınav sistemi her yıl değiştirildi. Gün sonunda bilinçli bir politikayla çocuklar özel okullara yönlendirildi, devlet okullarındaki eğitim seviyesi ve imkanlar maalesef çok düştü. Veliler çocuklarını özel okullara göndermek zorunda kaldı. Şu anda Manisa’da özel okul fiyatları yıllık 100 bin TL’den başlıyor, 140 bin TL’ye uzanıyor. Aileler, yemelerinden içmelerinden kısıp çocuklarını daha iyi bir eğitim aldırabilmek adına özel okula göndermeye çalışıyor ama fiyatlar astronomik bir boyuta ulaştı. Devlet okullarındaki eğitim seviyesi arttırılmadığı sürece veliler bu kısır döngüden kurtulamayacak. Her yıl artan fiyatlar sebebiyle malını, mülkünü satarak çocuklarına eğitim aldırmaya çalışacaklar” dedi.

“ÖĞRENCİ OKUTMAK LÜKS OLDU!”

Akan, “Okulların açılmasına 15 günden daha kısa bir süre kaldı. Okulların servis ücretleri öğrenci başına yıllık 30 bin TL’den aşağıda değil. Okul kitapları 20 bin TL. Veliler bu ücretlerin altından kalkamıyor. En az 100 bin TL’de eğitim bedelini ekleyince ilkokulda okuyan bir evladımızın bile yıllık eğitim bedeli 150 bin TL’nin üzerine çıkıyor. Ekonomiyi öyle bir hale getirdiler ki, çocuğunuzun iyi bir eğitim almasını istemek, öğrenci okutmak lüks oldu” dedi.

“ÜNİVERSİTE İLE İLKOKUL BEDELİ BENZER!”

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı, “Çocuklarımızın hayallerini süsleyen Özel Üniversitelerin bile yıllık ücretleri, Manisa’da hizmet veren özel okulların ilk ve orta okul ücretleriyle aynı seviyede. Manisa gibi bir ucundan diğer ucuna 15 km’lik mesafe olan bir şehirde öğrenci başına yıllık 30 bin TL servis ücreti kabul edilemeyecek bir rakamdır aynı şekilde 20 bin TL’yi aşan kitap bedelleride!”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar