Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yunus Emre Berber

Yunus Emre Berber

Yazar

Başarının anahtarı akıllı ve sabırlı oyun

Türkiye'de futbol sezonunun ilk yarısını geride bıraktık. Son yıllarda pek rastlanmadık enteresan bir devreye şahitlik ettik. Sene başı şampiyonluk adaylarından gösterilen Trabzonspor en yakın rakiplerini alışılmışın dışında bir puan farkı ile geride bıraktı. Sezona iddialı bir giriş yapan Fenerbahçe ise dalgalı geçen ilk yarıyı teknik direktör değişikliği ile istenilen konumdan uzakta tamamladı. Avrupa macerasında başarı yakalayan Galatasaray ise ligde madalyonun diğer yüzünü yaşadı. Bireysel parlamalar yaşasa da Galatasaray'ın sezonu taraftar nezdinde kafaları oldukça karıştırıyor. Geçtiğimiz sezonun şampiyonu Beşiktaş ise kâbus gibi bir sezon yaşadı ilk devrede.

İlk yarıyı Trabzonspor 46 puan ile birinci sırada bitirdi. Lig tarihinde ilk yarılarda toplanan en yüksek puan bu. Bu periyotta Abdullah Avcı'nın takımı 19 maçta 14 galibiyet 4 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. Bu başarıda Nwakaeme, Bakasetas, Hamsik ve Uğurcan gibi bireysel yetenekler göze çarpsa da asıl dikkat çekilmesi gereken konu oyun mentalitesi. İnsanlar Trabzonspor'un aldığı puanlar ile ortaya koyduğu oyunun birbiri ile uyuşmadığını, kazandığı maçları yeterince domine etmediğini öne sürüyor. Ancak bordo mavililer oyunu ligimizin standartlarının üzerinde bir oyun aklı ve sabrıyla oynuyor. Rakiplerini iyi analiz eden Avcı, her maça farklı oyun anlayışlarıyla çıkabiliyor. Üstüne takımdaşlık ve taraftar desteği de eklenince alınan sonuçlar normal bir hale geldi. İkinci yarıya eksik bölgelerine doğru transferleri yapabilirse Trabzonspor oldukça avantajlı olduğu şampiyonluk yarışında yerini daha da sağlama alacaktır. Lider Trabzonspor'a en yakın büyük takım yıla iddialı başlayan Fenerbahçe. 32 puan ile 4. sırada yer alan Fenerbahçe zirveden 14 puan geride. Sene boyu sık sık eleştirilerin hedefi olan Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira geçtiğimiz haftalarda görevinden ayrıldı. Fenerbahçe ligin en derin kadrosuna sahip olmasına rağmen düzenli ve verimli bir ilk on bir bulamadı. Saha içi sorunlarının çözümü için Fenerbahçe'ye transferin yanında saha dışı düzenli ve istikrarlı bir ortam gerekiyor. Hızlı ivme yakalayabilen Fenerbahçe olası bir negatif durumda da çok hızlı bir şekilde kaosa sürüklenebiliyor.

Sezon içi birçok farklı duyguyu yaşayan Galatasaray için ise bu sezon kafa karıştırmaya devam ediyor. Ligde hedeflerinden oldukça uzak kalan Galatasaray ilk yarıyı 27 puanla 10. sırada tamamladı. Ancak UEFA Avrupa Liginde zor bir gruba düşen aynı Galatasaray grubu yenilgisiz lider tamamladı. Takım olarak Avrupa da üst düzey mücadele ortaya koyan sarı kırmızılılar ligde aynı iştah ve gayretten oldukça uzak. Bu sezonki performansları ile öne çıkan Marcao ve Kerem gelecek adına Galatasaray taraftarını umutlandırıyor.

Gelelim geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş'a. Son şampiyon bu sene geçtiğimiz yıla göre oldukça olumsuz bir tablo çizdi. Şampiyonlar ligi gruplarını puan alamadan tamamlayan Beşiktaş'ın yüzü ligde de gülmedi. Art arda gelen olumsuz sonuçlar sonrası Sergen Yalçın istifa etti. Oldukça kaliteli ve tecrübeli oyunculardan kurulu olsa da Beşiktaş ikinci devre de toparlanabilir ancak onlarda zirveden oldukça uzak kaldı. 28 puan toplayan Beşiktaş 7. sırada tamamladı devreyi.

Konyaspor ve Başakşehir ise ligde zirveyi zorlayabilecek takımlar arasında gözüküyor. Konya ligde zirveye en yakın takım konumunda. 2. sırada yer alan Konyaspor Trabzonspor dan 7 puan uzakta. Oyun olarak oldukça istikrarlı olan Konya'nın bileği evinde oynadığı maçlarda bükülmüyor. Başakşehir ise kâbus gibi başlayan sezonda Emre Belözoğlu'nu teknik direktör olarak getirdikten beri yenilgi yüzü görmedi. Devre arası transferleri her zaman şampiyonluk yarışını etkilemiştir. Ama başarısının önemli bir kısmını erken ve doğru transferle sağlayan Trabzonspor şimdiden kartlarını oynamaya ve eksiklerini gidermeye başladı. Temposunu korumayı başarabilirse Trabzonspor bu sene ipi göğüslemeye oldukça yakın gözüküyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları