Barış Yarkadaş canlı yayında açıkladı: Kredi çekip dolar alan şirketin listesi elimde

Barış Yarkadaş canlı yayında açıkladı: Kredi çekip dolar alan şirketin listesi elimde
İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında yaşanan tartışma ile gündeme gelen 'kredi çekerek dolar aldığı' iddia edilen şirketler, tv100 ekranlarında ortaya çıktı. Gazeteci Barış Yarkadaş, söz konusu listenin kendisinde olduğunu açıkladı.

KREDİ ÇEKEREK DOLAR ALDIĞI İDDİA EDİLEN ŞİRKETLERİN LİSTESİ ORTAYA ÇIKTI!

Artan dolar kuru sonrasında hükümet kanadından çeşitli iddialar gelmeye devam ediyor. Kurda yaşanan yükselişi önleyemeyen iktidar, yükselişin nedeni olan hem vatandaşı hem de yerli şirketleri hedefe oturtuyor. 

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında tartışma gündeme bomba gibi düşmüştü.

Merkez Bankasını Başkanı Şahap Kavcıoğlu''nun bazı şirketlerin ucuz kredi alıp döviz aldığını açıklaması ve ellerinde liste olduğunu söylemesi dikkat çekmişti. Başkan Kavcıoğlu, Eximbank kredilerinin yüzde 80’nin 20 şirkete gittiğini belirterek, “Elimizde liste var. Hem dolar al hem de kredi yok de. Ucuz kredi alıp döviz alamazsınız, bu kaynak üretime gitmeli” demişti.

Kavcıoğlu''nun elindeki liste ile ilgili eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır''ın tv100''de hazırlayıp sunduğu Taksim Meydanı''nda konuştu. Yarkadaş listenin kendisinde olduğunu söyledi.

"Kamu bankalarından yılbaşından bu yana 52 milyar dolardan fazla dövizin aşağıya çekilebilmesi için satış yapılmış" bilgisini veren Yarkadaş hukukçularla liste hakkında yaptığı konuşmayı aktardı.

Yarkadaş avukatların kendisine, "Ucuza Türk lirası kredisi çekip dövize yatırmak suç değil. Ayrıca sen bu listeyi açıklarsan Kişisel Verileri Koruma Kanunu''na girdiği için hakkında dava açılır" dediğini söylerken programın moderatörü Gürkan Hacır ayağa kalkarak Yarkadaşı''ın elindeki listeyi inceledi. Hacır, "Baya Türkiye''de tanınan şirketler" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar