Barış Atay'dan Erdoğan'a sitem: 2 dakika konuşacaksın diye ambulanslar bekletildi!

Barış Atay'dan Erdoğan'a sitem: 2 dakika konuşacaksın diye ambulanslar bekletildi!
Türkiye Komünist Partisi (TKP) Hatay Milletvekili Barış Atay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem bölgesinde basın çalışanlarına yapacağı açıklamalar için ambulansların bekletilmesine tepki gösterdi.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin en çok ölüme ve yıkıma yol açtığı şehirlerin başında Hatay geliyor. TKP''nin Hatay Milletvekili Barış Atay, deprem bölgesinde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ı hedef alarak "Sen 2 dakika konuşacaksın diye afet bölgesinde ambulanslar 10 saat bekledi" ifadelerini kullandı. 

"AMBULANSLAR ERDOĞAN İÇİN 10 SAAT BEKLETİLDİ"

6 Şubat''ta merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana gelirken, 10 kentte ciddi can kayıpları yaşandı. Arama ve kurtarma çalışmalarında her bir dakika hayati öneme sahipken, bölgeye büyük bir konvoyla gelen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan''a Hatay Milletvekili Barış Atay sert tepki gösterdi. 

Deprem bölgesindeki Hatay başta olmak üzere bazı yerleşim bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarına geç başlanması, afet yönetimindeki ihmaller, yıkılan binalardaki usulsüzlükler ve AKP''li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın eleştiri yapanları ''provokatör'' olarak tanımlaması tepkilere neden oldu.

Halk TV''de Serhan Asker''in sunduğu ve deprem bölgesindeki durumun ekranlara getirildiği yayının konuğu olan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, deprem bölgesindeki ihmallere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın sözlerine tepki gösterdi. Atay, Erdoğan''ın yapacağı açıklama için ambulansların 10 saat bekletildiğini ifade ederek, afet bölgesinde yaşanacak her zaman kaybının, can kaybına denk düşeceğine işaret etti.

25 YILDA İNSAN ANLAMAZ MI?

Barış Atay, "Her depremde yağma konuşuyoruz. İnsanların enkaz altında kaldığını, zamanında ve sağlıklı çıkarılamadığını konuşuyoruz. Biz ilk çağda yaşamıyoruz ki! Bir yerde ders alıp artık ne yapılacağının öğrenilmesi gerekir. Bunun iki yolu olur. Ya her afeti yaşayıp hiçbir şey yapmayan siyasi iktidar aptaldır. Ya da kötü niyetlidir. Bunu  başka bir açıklaması olamaz ki! 25 yılda insan ne olduğunu anlamaz mı!" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN ŞEHRİN TRAFİĞİNİ KİLİTLEDİN"

"Ben kötü niyetli olduğunuzu düşünüyorum bu arada. Burada bakarak söylüyorum. Erdoğan çıkıp bir iki provokatör diye bizi hedef göstermiş ya ben buradayım. Burada yaşıyorum. Sense buraya geldiğinde bütün şehrin trafiğini kilitledin. Afet bölgesinde ambulanslar 10 saat bekledi sen burada 2 dakika konuşma yapacaksın diye.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar