Barbie filmi dünya çapında kıtlığa sebep oldu!

Barbie filmi dünya çapında kıtlığa sebep oldu!
Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrolünde yer aldığı "Barbie" filminin setinde kullanılan pembe boyaların çokluğu, uluslararası boya kıtlığına neden oldu.

Guardian'da yer alan habere göre, yıllardır oyunları, kıyafetleri ve oyuncakları yapılan klasik Barbie serisi beyazperdeye uyarlandı. Filmin yapım tasarımcısı Sarah Greenwood, Barbie filminin çekimleri sırasında "Dünyanın pembesi tükendi" ifadelerini kullandı.

Greta Gerwig'in yakında çıkacak olan Barbie filmi, yapım aşamasında o kadar çok pembe boya gerektirdi ki, dünya çapında pembe boya kıtlığına sebep oldu.

9o9o.jpg

Architectural Digest'e konuşan Gerwig ve filmin yapım tasarımcısı Sarah Greenwood, filmin çekimleri sırasında gerçek boyutlu versiyonlarından yollara, sokak lambalarına kadar neredeyse tamamı pembe olan Barbieland'in yapımından bahsetti.

33-001.jpg

Röportajda, altı kez Oscar adayı olan Greenwood, filmin uluslararası pembe boya kıtlığına neden olduğunu söyledi ve "Dünyanın pembesi tükendi" dedi.

Filmin kullandığı boya şirketi Rosco'nun küresel pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Lauren Proud ise yaptığı açıklamanın doğru olduğunu ancak çekimlerin pandemi sırasında yapıldığını altını çizdi.

77.jpg

Proud, yapımın pandemi sırasında gerçekleştiğini söyleyerek küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunların altını çizdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar