Bankaların kara listesinde 3 milyon 840 bin kişi var: 38 milyon 565 bin kişi de borçlu

Bankaların kara listesinde 3 milyon 840 bin kişi var: 38 milyon 565 bin kişi de borçlu
Türkiye’de borçlarını ödeyemeyen 3 milyon 840 bin kişi bankalar tarafından kara listeye alındı. 38 milyon 565 bin kişinin de borçlu olduğu açıklandı.

ÖZGE SIVAS/GÜNBOYU

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, son beş yılı kapsayan ve bankalar tarafından kredi kartı veya bireysel kredi borcu icra takibine düşen vatandaşların sayısının 3 milyon 840 bin kişiyi de geçtiğini açıkladı.

Bulut, 38 milyon 565 bin kişinin bankalara ya da finansman şirketlerine bireysel olarak borcu olduğuna dikkat çekti. Bulut, bankalara kredi kartı borcu olan 37 milyon 892 kişi olduğunu, 27 milyon 873 bin kişinin de kredili mevduat hesabı olduğunu söyledi.

Art arda gelen zamların ardından kara listeye alınan kişi sayısının daha da artacağını ifade eden Bulut, şu ifadelere yer verdi:

“Neredeyse Türkiye’nin yarısı bankalara borçlu. Borç dağları aştı. Geliri giderine yetmeyen vatandaş çareyi bankalardan kredi çekmekte buluyor. Ancak maaşı enflasyonla birlikte eridiğinden borçlarını ödeyemiyor. İktidar bozulan ekonominin yükünü, bütçe açıklarını vatandaşın sırtına yükledi. Zamlarla, ÖTV ve KDV artışlarıyla halkın üzerine kabus gibi çöktü. İktidarın art arda yaptığı fahiş zamlar zaten zor durumda olan vatandaşı daha da sıkıntıya sokacak. Önümüzdeki aylarda borçlar katlanacak, icra dairelerine dosya yağacak.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar