Yeni sahtekarlık yöntemi: Banka hesaplarınıza dikkat! Tüm paranız çekilmiş olabilir

Yeni sahtekarlık yöntemi: Banka hesaplarınıza dikkat! Tüm paranız çekilmiş olabilir
Yeni sahtekarlık yöntemine karşı tüm vatandaşlara uyarı yapıldı. Dolandırıcılar, gözlerine kestirdikleri kişilerin kişisel bilgilerini ele geçirdikten sonra bu bilgilerle adlarına açılan banka hesaplarından para çekti. Sahte kimlik ile hesap açan çete çökertildi.

BANKA HESAPLARINIZA DİKKAT! TÜM PARANIZ ÇEKİLMİŞ OLABİLİR!

Pes dedirten bir dolandırıcılık hilesi daha ortaya çıktı. Bazı vatandaşların hesaplarında para olmaması nedeniyle kredi başvurusu yapılarak kredi çekildiği görüldü.

Bahsedilen olayların son örneği İstanbul''da yaşandı. İstanbul''da iş kadını olan kişinin şikâyeti üzerine çete çökertildi. 3 ayrı bankadan adına 500 bin TL çekildiğini belirten kadın şikayetçi oldu.

Dolandırıcılık çetesi ilk olarak hedefine koyduğu iş kadınını kimlik bilgilerini ele geçirdi ve kadın adına sahte ehliyet bastırdı. Ardından kadına benzeyen bir dublör bulundu ve perukla makyaj hilesi yapılarak şube çalışanları kandırıldı. Pandemi nedeni ile maske takan kadının yüzünü tam göremeyen şube çalışanı dolandırıcılara inandı ve hesaptaki parayı çekti.

Parasının çekildiğini anlayan kadın hemen bankayı arayarak parayı kendisinin çekmediğini söyledi. Polise gidip şikayetçi olan kadın işyerinden hiç çıkmadığını söyleyince görüntüleri inceleyen polis dolandırıcıları kıskıvrak yakaladı. Çekilen paranın akıbeti merak konusu olurken dolandırıcılar kıskıvrak yakalandı. Banka hesabı olan kişilere ise sık sık hesaplarını kontrol etmeleri, kullanmadıkları hesaplarını kapatmaları yönünde tavsiye verildi. Hesapta para olmasa dahi kredi çekilebileceği belirtilirken hak kaybı yaşanmaması için hesapların kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar