Balon balığı avcılarının dikkatine! 25 lira ödenecek

Balon balığı avcılarının dikkatine! 25 lira ödenecek
Balon balığı avcılarına yönelik destek ödemelerine ilişkin karar, Resmi Gazete'de duyuruldu. Bu karara göre, her bir balon balığı için 150 bin adede kadar olan avlanmalarda 25 lira destek ödemesi yapılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen usul ve esaslar doğrultusunda, istilacı balon balığı avcılarına yönelik destekleme ödemeleri hakkında detaylar netleşti. "Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi ve 1 Ocak 2024 ile 31 Aralık 2026 tarihleri arasında geçerli olacak.

Bu tebliğ, Su Ürünleri Bilgi Sistemi'ne kayıtlı, geçerli ruhsat tezkeresine sahip balıkçı gemileriyle Akdeniz ve Ege Denizi'ne kıyısı olan illerde istilacı balon balıklarının avcılığını yapanlara yönelik destekleme ödemelerinin usul ve esaslarını içeriyor.

Bu çerçevede, lagocephalus sceleratus, lagocephalus spadiceus, lagocephalus suezensis, lagocephalus guentheri, tylerius spinosissimus, lagocephalus lagocephalus, sphoeroides pachygaster, torquigener flavimaculosus balon balığı türleri destekleme kapsamına alındı.

Belirlenen dönemde, lagocephalus sceleratus türünden her bir adet için 25 lira, diğer türlerden her bir adet için ise 10 lira destekleme ödemesi yapılacak.

Balon balıklarının avlanması, insan sağlığına zarar vermeyecek koşullarda gerçekleştirilecek. Avcı gemilerinde koruyucu ekipmanlar bulundurulacak ve avlanan balıklar belirlenen noktalardan çıkarılarak uluslararası sularda, belirli uzaklıklarda denize bırakılarak bertaraf edilecek.

Bu yeni tebliğ ile 27 Haziran 2021 tarihli "Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ" (Tebliğ No: 2021/20) yürürlükten kaldırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar