Balıkesir’de üniversiteli gençler atık ilaçlara dikkat çekti

Balıkesir’de üniversiteli gençler atık ilaçlara dikkat çekti
Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü 3. sınıf öğrencileri, takım çalışması dersinde gerçekleştirdikleri proje ile atık ilaçlara dikkat çekiyor.

"Atık İlaç Çöp Değildir. Doğanın İlacı Siz Olun" adını verdikleri kampanyalarını Cumhuriyet Meydanı'nda tanıtan öğrenciler, vatandaşlara bilgi vererek farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

Öğrencilerin liderliğini, Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Oğuzhan İlban'ın yaptığı projede, atık ilaçların çevreye zarar vermemesi adına eczaneler aracılığıyla toplanması amaçlanıyor. Projede görev alan öğrenciler, Cumhuriyet Meydanı'nda kurdukları stantta vatandaşları bilgilendirirken, aynı zamanda uyarıcı broşürler de dağıtıyor.

Projede yer alan öğrencilerden Ceyhun İnan, “Doğanın İlacı Siz Olun kampanyasında, atık ilaçları eczanelerde daha çok çevreye atılmaması için topluyoruz. Bu konuda takım arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızı bilgilendirdik. Hepsi de bizden yana oldular” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar