Balık tezgahlarının yeni kralı belli oldu: Kolesterolü düşürüyor, hafızayı uçuşa geçiriyor

Balık tezgahlarının yeni kralı belli oldu: Kolesterolü düşürüyor, hafızayı uçuşa geçiriyor
Balık avı sezonuna girilmesine rağmen palamut bu yıl balıkçıların beklentisini karşılamadı. Hamsiden de ümidi kesen balıkçıların yeni rotası istavrit oldu.

Balık avı sezonu genellikle palamut avıyla başlar ve balıkçılar palamutla başlayan sezonda bol miktarda hamsi beklerler. Ancak bu yıl palamut beklentileri karşılamayınca balıkçılar hamsinin yerine istavrite yönelmeye başladılar. Trabzon balık halinde, hamsinin kaybolması ile birlikte fiyatı da tavan yaptı. Hamsinin 100 TL'den kilosu satılırken istavrit 50 TL'den satılıyor. Vatandaşlarda bu sebepten dolayı hamsi yerine istavrit almayı tercih ediyor.

3075457.jpg

Hamsinin tezgahlardaki yerinin azaldığını ifade eden balık halindeki esnaflardan Gökmen Aydın, "Hamsi yavaş yavaş azalıyor. Ancak istavrit ağlara bol yakalanıyor. İstavrit 50 TL'den satılırken, mezgit 100-125 TL, barbun 200 TL ve kefal ise 75 TL'den satılıyor" dedi.

Balıkçı esnafı Cem Yazıcı ise sezonun kendileri için iyi geçtiğini ve vatandaşların bol bol hamsi yediğini söyledi. Ancak hamsinin sezon sonuna yaklaştığı için azaldığını ve yerini istavrite bıraktığını belirtti. Yazıcı, fiyatların uygun olduğunu dile getirdi.

2824301.jpg

Ahmet Çoğalmış ise, "İstavrit bol çıkıyor. Bundan dolayı da uzun bir süre istavrit ile devam edeceğiz. vatandaşlar hamsi yerine istavrit ve mezgite rağbet gösteriyor" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar