Bakanlık fenomenlerin el konulan malları için düğmeye bastı!

Bakanlık fenomenlerin el konulan malları için düğmeye bastı!
Kara para aklama ve vergi kaçırma, suç örgütü kurma gibi suçlamalarla haklarında soruşturma başlatılan fenomenlerin el konulan malları için bakanlık harekete geçti.

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın'ın haberine göre, kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlamalarla el konulan fenomenlerin mallar için yani güzellik salonu, eğlence mekanı gibi iş yerlerinin satışı için bakanlık çalışma başlattı.

Dilan ve Engin Polat’ın kara para aklama ve vergi kaçırma gibi suçlamalarla tutuklandıktan sonra birçok fenomen mercek altına alınıp tüm mallarına el konulmuştu. Soruşturmayla ilgili bakanlıklar el konulan mallar için harekete geçti.

6565eac186b2450d2469bceb.webp

Bakanlık, el konulan mal varlıklarından güzellik salonları, eğlence merkezleri gibi 'özellik arz edenlerin' satışını yapmak için düzenlemeye geçti.

Bu mevcut yasa çerçevesinde ilk olarak el konulan mal varlıkların satışının hemen sağlanıp sağlanmayacağına bakılıyor. TMSF ya da diğer kurumlar da ise mümkün olduğu kadarıyla hızlı satış hayata geçirilecek.

Güzellik salonu, eğlence mekanı gibi 'özellik arz eden yerler' hızla satılmalarını sağlayacak yasal bir düzenleme yapılacak.

Bu arada, TMSF şu anda kayyum atanan şirketleri belli koşullarla tasfiye edebiliyor ya da satabiliyor. Elde edilen gelir bir hesapta nemalandırılarak tutuluyor. Kişilerin aklanması halinde bu paranın iadesi sağlanıyor.

Bu düzenlemenin, suç örgütlerine ve fenomenlere yönelik operasyonların etkinliğini artırması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar