Bakanlık duyurdu: Tam bir haftada 100 milyon liralık…

Bakanlık duyurdu: Tam bir haftada 100 milyon liralık…
Türkiye'nin dört bir yanında Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin yürüttüğü operasyonlar sonucunda son bir haftada yaklaşık 100 milyon liralık kaçakçılık girişimi engellendi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, Gümrük Muhafaza ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirdikleri risk analizi ve hedefleme çalışmalarıyla önemli başarılar elde etti.

Operasyonlar neticesinde, Habur, Sarp, Üzümlü, Sabiha Gökçen ve Trabzon Havalimanı gümrük kapılarında toplam piyasa değeri 92 milyon lira olan 35 kilogram altın ele geçirildi. Ayrıca, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaklaşık piyasa değeri 4,5 milyon lira olan uyuşturucu ile Kapıkule Gümrük Kapısı'nda ise 3,5 milyon lira tutarında 10,5 kilogram işlenmiş kehribar bulundu.

Ticaret Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarla kaçakçılıkla mücadelede önemli bir adım atıldığı vurgulandı. Bu başarılı operasyonların ardında yatan önemli etkenlerden birinin, Gümrük Muhafaza ekiplerinin sürekli olarak güncellenen risk analizleri ve hedefleme çalışmaları olduğu belirtildi.

Öte yandan, yapılan açıklamada, operasyonların 22 Mart tarihinden sonra gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar