Bakanlık düğmeye başladı! Arılar için yeni karar

Bakanlık düğmeye başladı! Arılar için yeni karar
Tarım ve Orman Bakanlığı "Türk Gıda Kodeksi Arı Ürünleri Tebliği" ile birlikte arı ürünlerinde yeni bir dönem başlattı.

Artık arı sütü, toz arı sütü, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeği gibi ürünler, dışarıdan herhangi bir madde eklenmeden üretilecek ve ham propolis doğrudan tüketiciye sunulamayacak.

Tebliğin yayımıyla birlikte, arı ürünlerinin üretimi, hazırlanması, işlenmesi, muhafazası, depolanması, taşınması ve piyasaya arzıyla ilgili detaylı kurallar belirlendi. Arı sütü, toz arı sütü, arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeği gibi ürünlerin sahip olması gereken özellikler de net bir şekilde tanımlandı.

Takviye edici gıdada yeni dönem: Bakanlıktan 'arı ürünleri' kararı

Özellikle vurgulanan noktalardan biri, bu ürünlere dışarıdan herhangi bir madde eklenemeyecek olması. Ayrıca, arı ürünlerinde bulaşanlar, pestisit kalıntıları ve veteriner ilaç kalıntılarına dair Türk Gıda Kodeksi'nin ilgili yönetmeliklerinin uygulanacağı belirtildi.

Propolis tek başına takviye edici gıda olarak piyasaya arz edilirken, ham propolis doğrudan tüketiciye sunulamayacak. Ürünlerin hijyen, ambalajlama ve piyasaya arz süreçlerinde de ilgili yönetmeliklerin titizlikle uygulanacağı ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar