Bakan Yusuf Tekin'den LGS açıklaması: Sınav tarihi değişecek mi?

Bakan Yusuf Tekin'den LGS açıklaması: Sınav tarihi değişecek mi?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, tekrarlanacak olan seçim ile aynı gün yapılacak olan LGS ile ilgili olarak “2 Haziran LGS takviminde değişiklik olmayacak." açıklaması yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2 Haziran günü yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavla ilgili tekrarlanacak seçimler nedeniyle tarih değişikliği yapılmayacağını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener yaptığı açıklamada 31 Mart seçimleri sonrası AKP ve DEM Parti'nin ikişer, CHP ve MHP'nin ise birer itirazının kabul edildiğini duyurmuş ve seçimlerin yeniden tekrar edileceğini de vurgulamıştı.

Yener’in açıklamasına göre Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını öğrenildi. Yüksek Seçim Kurulu seçim takvimine göre tekrar edilecek seçimlerin tarihini 2 Haziran olarak açıkladı. Milyonlarca öğrencinin LGS sınavına gireceği gün seçim tekrarı olması nedeniyle seçimlerin ya da sınav tarihinin değişip değişmeyeceği ise merak konusuydu. Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklama ile bu belirsizliği netleştirdi.

Bakan’ın açıklamasına göre sınav tarihi değiştirilmeyecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar