Bakan Yumaklı, Çanakkale'de zamana karşı yarışı anlattı: "Sabah 6'dan itibaren rüzgar şiddetlenecek"

Bakan Yumaklı, Çanakkale'de zamana karşı yarışı anlattı: "Sabah 6'dan itibaren rüzgar şiddetlenecek"
Çanakkale'de gündüz saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine sıçradı. Saatlerdir süren söndürme çalışmaları, gece karanlığında güçlükle devam ederken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bölgede yangınla ilgili son durumu açıkladı.

Çanakkale'de Damyeri mevkisindeki ormanda saat 12.30 sıralarında çıkan yangına müdahale sürüyor.

Yangına müdahalede 11 saat geride kalırken, bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Yumaklı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Toplamda 9 köy tahliye edildi. 9 köyden 29 vatandaşımızı KYK yurtlarına yerleştirdik. Yangından yaklaşık 1500 hektar alan etkilendi.

Devlet hastanesinde herhangi bir tehdit yok. Şu anda 14 kişi nakledildi. 150 hastamız şu anda 60 ambulansla birlikte bekletiliyor.

Önlemler alındı. Sosyal medyada speküle edilen bu durumu açıklayalım. Üniversitede de teyakkuz devam ediyor ama boşaltma durumu söz konusu değil.

SABAH 6'DAN İTİBAREN RÜZGAR VE NEM ARTACAK

Rüzgar ve nem seviyesi gündüz olduğu gibi zorlayıcı değil. Sabah 6'dan itibaren artış söz konusu olacak. Gece olması sebebiyle yere inemeyen uçaklarımız var ancak 4 gece görüş helikopteriyle mücadeleye devam ediyoruz.

1500'e yakın personel çalışıyor. Gündüz açıklamış olduğumuz hava araçları yine mücadeleye katılacaklar. Çanakkale-Çan yolu kapalı, boğaz tek yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Ancak sabahın ilk saatlerinde çift yönlü olarak ulaşıma kapatılmış olacak.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız burada ciddi mücadele veriyorlar. Şu anda alevlere karşı mücadele eden arkadaşlarıma da kolaylıklar diliyorum.

ÇIKAN YANGIN İNSAN UNSURU OLABİLİR

Bu yangın, bir yerleşim yerinin yanında bir araziden çıktı, yangınların yüzde 90'ı insan unsuru. Bu alanda etkilenen o kadar çok canlı var ki. Bu kadar çok kaynağın israfı sadece küçücük bir alevden kaynaklanabiliyor. Buradan bir uyarıda bulunalım. Herhangi bir yangına sebep olacak bir ateş ya da bir çöp yakma gibi hususları artık gündemimizden çıkartalım.

Sabaha kadar arkadaşlarımız hiç uyumadan alevlerle mücadele edecekler. Sabah da diğer hava araçlarının da başlamasıyla çok yoğun bir şekilde mücadeleye başlanacak.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar