Bakan Yardımcısı Sayan’dan YSK kararlarına ilişkin açıklama

Bakan Yardımcısı Sayan’dan YSK kararlarına ilişkin açıklama
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yaklaşan yerel seçimler öncesinde seçim mevzuatı ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

Sayan, sosyal medya platformları başta olmak üzere küresel internet aktörlerinin sorumlu bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

Bakan Yardımcısı Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yerel seçimlere artık son 48 saat kala YSK kararlarının titizlikle uygulanması gerektiğine dikkat çekti. Bu çerçevede, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile koordineli bir şekilde TikTok, YouTube, Meta ve Twitter gibi platformların yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sayan, yapılan görüşmelerde sosyal medya şirketlerinin seçim mevzuatı ve YSK kararlarına uyum sağlama konusunda ivedilikle ve etkin bir şekilde çalıştıklarını ifade etti.

Ayrıca, seçim sürecinin şeffaf ve manipülasyondan uzak bir ortamda gerçekleşmesi için küresel internet aktörlerinin yanı sıra tüm paydaşların sorumluluk alması gerektiğinin altını çizdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar