Bakan Varank hesapladı: Türkiye yine 'ucuz' çıktı

Bakan Varank hesapladı: Türkiye yine 'ucuz' çıktı
Hükümet cephesinden isimlerin zaman zaman sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla Türkiye'de hayatın daha ucuz olduğunu kanıtlama çabalarına tanıklık ediyoruz. Bunun bir örneğini de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varak yaptı.

BAKAN VARANK HESAPLADI: TÜRKİYE YİNE 'UCUZ' ÇIKTI

Varank''ın Türkiye''de doğalgazın Avrupa ülkelerinden daha ucuz olduğunu kanıtlamaya çalıştığı ''hesabı'' büyük tepki aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye''de hanelerde tüketilen doğalgazın Avrupa ülkelerine oranla ne kadar uygun fiyatla yurttaşların kullanımına sunulduğunu kanıtlamaya çalıştı. 

KIYASLAMA YAPTI

Bakan Varank, sosyal medya hesabından yaptığı "hesap"ta, Ankara''daki kullanılan 1 metreküp doğalgazla Amsterdam, Londra, Berlin ve Roma''da kullanılan aynı miktardaki doğalgazın fiyatını kıyasladı. Yaptığı paylaşımda diğer ülkelerin para birimlerini de liraya çevirdiği görülen Bakan Varank bu hareketiyle aslında Türk Lirasının diğer para birimleri karşısında ne kadar düşük olduğunu göstermiş oldu.

Doğalgazın ücretlerini liraya çevirerek iddiasını güçlendirmeye çalışan Varank''ın hesabına göre Ankara''daki doğalgazın, anılan başkentler arasında en ucuz doğalgazın kullanıldığı Roma''dan bile yaklaşık 6 kat ucuz olarak tüketildiği ortaya çıktı.

Varank''ın bu hesabına sosyal medyada tepki yağdı. 

 

 

BAKAN''IN HESABINI TERSİNE ÇEVİRİNCE...

Bir sosyal medya kullanıcısı Bakan Varank''ın bu hesabını tersine çevirerek bu defa doğalgaz fiyatlarını yabancı para birimleri üzerinden gösterdi ve Türkiye''nin bahsi geçen ülkeler arasında en az asgari ücreti aldığı ortaya çıktı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar