Bakan Kurum'dan şaşırtan konut açıklaması: Fiyatlar için bakın ne dedi...

Bakan Kurum'dan şaşırtan konut açıklaması: Fiyatlar için bakın ne dedi...
Son dönemde gerek kira gerekse de konut fiyatları el yakarken hükümetten seçim öncesi sosyal konut ve çeşitli adımlar gelmeye devam ediyor. Bakan Kurum, TOKİ'nin açıkladığı 'İlk evim' uygulaması ile birlikte konut fiyatlarının aşağı gelmeye başladığını söyledi.

BAKAN KURUM'DAN KONUT İDDİASI: FİYATLAR DÜŞÜYOR!

Enflasyonda yaşanan sıçrama sonra kira ve konut fiyatlarında rekor artış görülürken, hükümetten tepki çekecek açıklamalara bir yenisi daha eklendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konut fiyatlarının düşüşe geçtiğini söyledi. 

İstanbul''da Kentsel Dönüşüm Sempozyumu''nda konuşan Kurum, Türkiye''nin dört bir yanında başlatılan sosyal konut projelerine değinerek şunları söyledi: 

"Dünyanın en gelişmiş ülkeleri dahi sosyal devlet anlayışını rafa kaldırdılar. Bu uygulamaları yapmıyorlar. Almanya Cumhurbaşkanı geçenlerde şunu söylüyor; ''Artık vatandaşlarımız artan konut fiyatları ve kiraları karşısında zor durumda kalacak.'' Buna ilişkin çözüm ortaya koyamıyorlar. Biz Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini bu yüzden yapıyoruz. Konut fiyatları projemizle birlikte durdu, aşağı gelmeye başladı. Bu süreçte hem alt gelirlimize hem orta gelirlimize destek olmaya devam edeceğiz. Amacımız, hedefimiz 2035 yılına kadar bu manada dönüşüme girmemiş alan kalsın istemiyoruz."  (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar