Bakan Kurum yıkılan bina sayısını açıkladı! Depremin korkunç bilançosu ortaya çıktı

Bakan Kurum yıkılan bina sayısını açıkladı! Depremin korkunç bilançosu ortaya çıktı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin 10 şehirde neden olduğu yıkım verilere yansıdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 10 ilde 41 bin 791 bina için yıkık, acil yıkılacak veya ağır hasarlı tespiti yapıldığını bildirdi.

Merkez üssü Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem on binlerce vatandaşın ölümüne yol açtığı gibi, binlerce binayı da kullanılamaz hale getirdi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin ardından tamamen yıkılan, acil yıkılacak ya da çok ağır hasar aldığı belirlenen bina sayısının 10 ilin toplamında 41 bin 791 olduğunu açıkladı. 

BÜTÜN BİNALAR 1 HAFTA İÇİNDE KONTROL EDİLECEK

Henüz kontrolü bitmemiş binalar olduğunu belirten Kurum, bütün binaların 1 hafta içerisinde kontrolünün yapılarak acil olarak inşaat çalışmalarına başlanacağının haberini verdi. 

"VATANDAŞLAR KESİNLİKLE EVİNE GİRMEMELİ"

Kurum, yetkililerin "eve girebilirsiniz" uyarısı yapmadan hiçbir vatandaşın evine girmemesi gerektiğini hatırlatarak "Ağır hasarla ilgili süreçte zaten binalarımız yıkılacak. Vatandaşımız AFAD''ın koordinasyonu dışında evinden eşya almamalı." dedi. 

Hasar kontrol faaliyetlerinin bitmesinin ardından inşaat çalışmalarına başlanacağını belirten Kurum, 20 Şubat tarihine kadar gerekli kontrol çalışmalarının bitirilmesini beklediğini açıkladı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar