Bakan Kurum açıkladı: Kaç bina yıkıldı?

Bakan Kurum açıkladı: Kaç bina yıkıldı?
Bakan Kurum depremin ardından yıkılan bina sayısını açıkladı. Kurum, deprem bölgesinde 1 milyon 728 bin binanın incelendiğini, 227 bin 27 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını söyledi.

Depremin ardından yıkılan bina sayısına ilişkin açıklama yapan Bakan Kurum deprem bölgesinde 1 milyon 728 bin binanın incelendiğini, 227 bin 27 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını açıkladı. 

Zemin etüt ve mikrobölgeleme çalışmalarının tamamlandığı, sağlam zemin tespit edilen yerlerde hiç vakit kaybetmiyoruz. Depremden en çok etkilenen ilçelerimizden Doğanşehir’de de kazmayı vurduk” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’nın Doğanşehir ilçesi Tavşantepe mevkiinde ilk etapta inşa edilecek 349 kalıcı afet konutu için ilk kazmanın vurulduğunu açıkladı.

Bakan Kurum, depremin etkilediği diğer bölgelerde de aralıksız devam eden zemin etüt çalışmalarının hemen ardından ilk kazmaların hız kesmeden atıldığını belirtti.

Bakan Kurum, Doğanşehir’deki afet konutları için inşaat çalışmalarına başlanıldığının anlatıldığı bir videoyu sosyal medya hesabından yayımlayarak, “Zemin etüt ve mikrobölgeleme çalışmalarının tamamlandığı, sağlam zemin tespit edilen yerlerde hiç vakit kaybetmiyoruz. Depremden en çok etkilenen ilçelerimizden Doğanşehir’de de kazmayı vurduk” dedi.

Bakan Murat Kurum, yayımladığı diğer mesajında ise “78 noktadan 44’ünde 19 bin 464 metrelik sondajla zemin etüt çalışması yaptık, devam ediyoruz. 50 bin 565 hektar alandaki mikrobölgeleme çalışmalarında 3 bin 843 sondajdan 591’ini yaptık, devam ediyoruz. En sağlam zemini tespit edip, en doğru teknikle güvenli konutlarımızı inşa edeceğiz” ifadelerine yer verdi.   

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar