Bakan Koca, 2023 yılı sağlık verilerini açıkladı

Bakan Koca, 2023 yılı sağlık verilerini açıkladı
Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 yılına ait sağlık alanındaki önemli istatistikleri kamuoyu ile paylaştı.

Bakan Koca, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, sağlık alanında gerçekleştirilen hizmetlere dair bir video paylaşarak, "Yarından itibaren çok daha fazlasını, çok daha iyisini yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Video içerisinde sunulan istatistiklere göre, tüm branşlarda 804 milyon 131 bin 471 muayene gerçekleşti. Acil servislerde 150 milyon 523 bin 406 başvuru karşılandı. Ağız ve diş sağlığı hizmeti ise 39 milyon 252 bin 502 kişiye ulaştı. Tüm branşlarda 11 milyon 875 bin 556 ameliyat gerçekleşirken, evde sağlık hizmeti ise 6 milyon 591 bin 114 kişiye sunuldu. Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri (YAŞAM) projesi çerçevesinde 70 ilde 474 sağlık tesisinde hizmet verildi.

Bakan Koca ayrıca, kanser taramalarından evlilik öncesi taramalara, organ nakillerinden sigara bırakma polikliniklerine kadar çeşitli hizmetlerin detaylı istatistiklerini sundu. Deprem sonrasında ise, bölgede görev yapan sağlık çalışanlarının sayısı ve gerçekleştirilen sağlık hizmetleriyle ilgili bilgiler verdi. Deprem bölgesinde 52 milyon 6 bin 40 muayene gerçekleştiği belirtilirken, sahra hastanelerinde 590 bin 468 hasta/yaralının tedavi altına alındığı söyledi.

Öte yandan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşılık olarak gönderilen yardım malzemeleri hakkında da bilgi verdi.Türkiye tarafından toplamda 843 bin 85 ton yardım gönderildiği, içerisinde ambulanslar, UMKE araçları, sahra hastanesi, jeneratörler, temel yaşam malzemeleri ve ilaçların bulunduğu belirtti. Bu yardımlar kapsamında 533 Gazzeli'nin Türkiye'ye getirilerek tedavilerinin sağlandığına dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu istatistiklerle birlikte Türkiye'nin sağlık alanındaki güçlü altyapısını ve etkili hizmet sağlama kapasitesini bir kez daha ortaya koydu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar