Bakan Fidan'dan İsveç'e hodri meydan: "Terörle mücadele lafla olmaz"

Bakan Fidan'dan İsveç'e hodri meydan: "Terörle mücadele lafla olmaz"
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in ev sahipliğinde Brüksel'de gerçekleştirilen Türkiye ve İsveç arasındaki NATO üyeliği başvurusunu içeren Daimi Ortak Mekanizma Toplantısı sona erdi. Fidan, toplantı sonrasında kritik açıklamalarda bulundu.

Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO üyeliğine yönelik 28 Haziran 2022 tarihinde imzalanan Üçlü Muhtıra’da tesis edilen Daimi Ortak Mekanizma’nın 5. toplantısı, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in ev sahipliğinde; Türkiye, Finlandiya ve İsveç heyetlerinin katılımı ile Brüksel’de gerçekleştirildi. Türkiye heyetinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar yer aldı.

Toplantıda, Finlandiya ile İsveç’in özellikle terörizmle mücadelenin çeşitli boyutları bağlamında Üçlü Muhtıra temelinde attıkları adımlar gözden geçirildi.

"YAPILACAK ŞEY BELLİDİR"

Bakan Fidan açıklamasında, "Bugünkü toplantıda İsveç'in NATO'ya katılım sürecini ele aldık. İsveç mevzuat değişikliği anlamında adımlar attı ancak mevzuat değişikliği yetmez. İsveç'in terörle mücadelede sağlam tavır benimsemesi şart. İsveç'in Türkiye için güvenli bir müttefik olduğunu bilmemiz gerekiyor. Kurban bayramımızın ilk gününde kutsal kitabımıza düzenlenen saldırıyı asla göz ardı edemeyiz. Terör örgütlerinin ekmeğine yağ süren bir ülkenin terörle ile nasıl mücadele edeceği tartışmaya açıktır. Yapılacak şey bellidir, 3'lü muhtırada sözü verilen maddelerin yerine getirilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar