Bakan Bayraktar, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile görüştü

Bakan Bayraktar, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile görüştü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Venezuela ziyareti kapsamında ülkenin Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir araya geldi

Karakas'ta gerçekleşen görüşme sonrasında Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilerin, Cumhurbaşkanları liderliğindeki karşılıklı resmi ziyaretlerle daha da güçlendiğini belirtti.

Bakan Bayraktar açıklamasında, "Karakas ziyaretimizde Venezuela Devlet Başkanı Sayın Nicolas Maduro ile de görüşme fırsatı bulduk. Sayın Cumhurbaşkanlarımızın liderliğinde gerçekleştirilen karşılıklı resmi ziyaretler neticesinde iki ülke ilişkileri farklı bir boyuta taşınmıştır. Hedefimiz sağlam temeller üzerinde yükselen ilişkilerimizi enerji ve madencilik alanındaki işbirliklerimizle daha da büyütmek olacaktır." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, ayrıca Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Delcy Rodriguez ile gerçekleştirdiği görüşmeye de değindi. Bayraktar, görüşmeye ilişkin şunları aktardı: "Karakas temaslarımız kapsamında Venezuela Cumhurbaşkanı Başyardımcısı Sayın Delcy Rodriguez ile de verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Venezuela ile enerji ve madencilik alanındaki işbirliklerimizi güçlendirmek için atılabilecek adımları ele aldık." şeklinde

Venezuela Devlet Başkanı Maduro da sosyal medya üzerinden Bayraktar ile yapılan görüşmeyi "muhteşem" olarak nitelendirdi. Maduro, "Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile muhteşem görüşme. Her iki ülkenin faydasına olacak şekilde ticari alışverişimizin düzeyini yükseltmek amacıyla enerji ve madencilik konularındaki ittifakları güçlendirmek için konuştuk ve fikir alışverişinde bulunduk" ifadelerini kullanarak, iki ülkenin işbirliği potansiyelini vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar