Bakan açıkladı: Fransa'da yakalanan 8 bin 659 eserimizi iade alıyoruz

Bakan açıkladı: Fransa'da yakalanan 8 bin 659 eserimizi iade alıyoruz
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fransız gümrük yetkililerinin Türkiye'den kaçırılan ve aralarında sikke ve yazıtların da bulunduğu 8 bin 659 eseri yakaladığını ve iade edeceklerini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,yaptığı sosyal medya açıklamasında, Avusturya'da bir müzayede firmasında satışa sunulan Anadolu kökenli eserlerin, 2019 yılında Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından tespit edilmesiyle başlayan süreci detaylandırdı. İncelemenin Fransa'ya bağlandığını belirten Ersoy, Fransız kolluk kuvvetlerinin Türkiye'den yasa dışı yollarla çıkarılan eserlerin pazarlayan kişilere karşı geniş kapsamlı bir soruşturma başlattığını ifade etti.

Türk polisinin gerçekleştirdiği Anadolu ve Miras Operasyonu ile suç şebekesinin Türkiye ayağının çökertildiğini vurgulayan Bakan Ersoy, bu başarıda Dünya Gümrük Örgütü ülkeleri arasındaki koordinasyonun ve bilgi akışının önemine dikkat çekti. Bu çabalardan elde edilen sonuçların neticesinde Fransız Gümrük ve İstihbarat Birimi'nin 8 bin 659 eseri ele geçirdiğini bildirdi.

Ersoy, açıklamasında, Fransa Gümrük ve İstihbarat Birimi ile birlikte İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı, Bulgaristan, Almanya, Avusturya ve Dünya Gümrük Örgütü yetkililerine, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'ne, Adalet Bakanlığı'na, Dışişleri Bakanlığı'na ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür etti. Bu başarılı iş birliği ve koordinasyonun, kültürel mirasın korunmasında önemli bir adım olduğunu belirtti

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar