Bahçeli'den emekliler için "seyyanen zam" çağrısı

Bahçeli'den emekliler için "seyyanen zam" çağrısı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Bahçeli, emeklilere yapılacak yüzde 25 zamla ilgili de konuştu.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emeklilere yapılan zammı yeterli bulmayan Bahçeli açıklamasında, "Memurlara ve emeklilerimize yapılacak zamların destekçisiyiz. 1 Temmuz 2023 itibarıyla tüm kamu görevlilerimizin maaşlarında ilk 6 aylık enflasyon farkına ek olarak yılın ikinci yarısı için toplu sözleşmeden kaynaklanan oranda toplam yüzde 17.55’lik zam ve seyyanen 8 bin 77 liralık artış yapılacaktır. Gönül isterdi ki bu maaş yükselişi daha da fazla olsun. Ancak bütçe imkanları bellidir. Türkiye ekonomisinin türbülanstan çıkma sürecinin zorlukları ortadadır. Emeklilerimizi yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. MHP olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından önce çıkanlar şöyle oldu:

İSVEÇ MESAJI: KANDİL NEYSE STOCKHOLM ODUR

"Türkiye’nin " Türkiye NATO hukuku çerçevesinde üstlendiği misyonları harfiyen yerine getirirken aynı hassasiyeti ittifak ortaklarından görmemiştir. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türkiye'nin milli güvenliği göz ardı edilmiştir. İsveç'in üyeliğine karşı Türkiye'nin meşru talepleri vardır. İsveç hükümetinin Kurana karşı vandal ve şerefsiz saldırıları bilinen bir husustur. 26 üyesi NATO ülkesi Avrupa Savunma Birliği içinde İsveç de yer almaktadır. ABD terör örgütü ile ittifak halindeyse bunu nasıl ifade edeceğiz. Biz ne gündüz şapkalı ne gece külahlı ittifak ortağı arıyoruz. Müttefik olacaksak adam gibi olalım. ABD istedi diye zillete tamam mı diyeceğiz. Kandil neyse Stockholm odur. İsveç kötürüm politikalarından dönüş yaparsa bizim diyeceğimiz bir şey yoktur. Bizim nezdimizde PKK neyse FETÖ odur.”

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar