Bahar yorgunluğu cinsel isteksizliğe yol açabilir

Bahar yorgunluğu cinsel isteksizliğe yol açabilir
Psikolog Dilara Dalyan, “Kişiler çok belirgin bir şekilde dikkat ve konsantrasyon güçlüğü yaşar. Kişi eskiden mutlu olduğu şeylere ilgi duymaz, hatta hiçbir şey yapmak istemez. Yorgunluk, bitkinlik, enerji kaybı, motivasyon kaybı, cinsel isteksizlik, uyku bozukluğu, aşırı alınganlık, duygusallık, sabırsızlık, iştah kaybı, kilo verme ya da aşırı iştahla kilo alımı görülebilir.

İHA’da yer alan habere göre, Psikolog Dilara Dalyan, bahar yorgunluğunun daha rahat atlatılması için uyarılarda bulundu.

Mevsimlerin değişmesinin sadece doğayı değil, insanların da fizyolojik ve psikolojik yönden değişime girmesine neden olduğunu söyleyen Psikolog Dalyan, “Kimileri kış aylarında kendilerini çökkün bir halde hissederken kimileri de bahar ve yaz aylarında kendilerini çökkün hissetmeye başlarlar. Bu olumsuz etkiler yoğun ve uzun geçen kış/yaz aylarının uzun olduğu bölgelerde daha belirgin olarak yaşanmaktadır. Genelde bu durumla daha çok kış aylarında karşılaşsak da artık günümüzde çoğu kişi bahar yorgunluğuna ve yaz depresyonuna doğru kaymaya başladı” ifadelerini kullandı.

BAHARDA BAZI BİREYLER KENDİNİ YORGUN HİSSEDEBİLİR

Bahar yorgunluğunun tanımını yapan ve nedenleri değinen Psk. Dalyan, “Bahar yorgunluğu, güneşin daha dik gelmesi ile ısınan denizlerden daha fazla suyun buharlaşması ve bununla beraber ortaya çıkan nem artışı sonucunda oluşur. Sıcak geçen bahar aylarında ve yazın hava sıcaklığı, yüksek nem ile bir araya gelince bunaltıcı günler yaşanabilir. Kendimizi yorgun ve bitkin hissederiz. Bahar ayları aslında birçok insanın da enerjisini artırır. Beraberinde getireceği yaz mevsimi, çıkılacak tatilleri ve kurulan hayaller genelde çoğu kişiyi mutlu eder. Yaza dair ümitleri artar. Ama buna rağmen, bahar aylarında kendisini mutsuz ve yorgun hisseden kişiler de en az diğerleri kadar fazladır” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar