Bahar ve Nihal Candan tutuklama kararı sonrası ağlayarak sinir krizi geçirdi

Bahar ve Nihal Candan tutuklama kararı sonrası ağlayarak sinir krizi geçirdi
Sazan sarmalı adı verilen dolandırıcılık yöntemi ile milyonlarca liralık vurgun yaptığı iddia edilen bir şebekenin ele geçirdiği kara parayı akladıkları şüphesiyle haklarında işlem başlatılan Bahar ve Nihal Candan kardeşler, bu akşam saatlerinde tutuklanarak Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi.

Bu Tarz Benim yarışması ile adını duyuran Candan kardeşler, yıllardır karıştıkları pek çok hadise ile magazin basınını meşgul ederken, bu kez haklarında yöneltilen iddialar soruşturmanın derinleşmesine neden oldu.

Sazan sarmalı adı verilen bir yöntem ile çok sayıda vatandaşı dolandırdığı iddia edilen bir şebekenin dolandırıcılıkla ele geçirdiği kara parayı akladıkları şüphesiyle haklarında inceleme başlatılan Nihal Candan ve Bahar Candan, bu akşam saatlerinde tutuklanarak Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi.

TUTUKLAMA KARARI SONRASI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Kardeşler hakkında verilen tutuklama kararının ardından adliye koridorunda ağlayarak sinir krizi geçiren sanıklar, "Neden, ben bir şey yapmadım" bağırışları arasında cezaevine gönderildi.

"GERÇEK SUÇLULAR DIŞARIDA, HESABIMDA PARA YOK BENİ ALIYORLAR"

Bahar Candan, polis aracına götürülürken basın mensuplarına doğru bağırarak "Suçlular dışarıda, burada beni alıyorlar. Hesabımda para yok hiçbir şey yok. Gerçek suçlular dışarıda" ifadelerini kullandı.

SAZAN SARMALI NEDİR?

Sazan sarmalı halk arasında bilinen dolandırıcılık yöntemlerinden biri olsa da, Candan davası ile birlikte bu kavramı ilk kez duyan vatandaşlar "Sazan sarmalı dolandırıcılığı nedir?" sorularına neden oldu.

Sazan sarmalı yöntemi, vatandaş aracını satmak için internet üzerinden ilan verir. Dolandırıcı şahıs genelde kendisini kamu görevlisi olarak tanıtır. Aracı kuzenine veya bir akrabasına alacağını söyleyerek müşteri olur. Sözde akrabası üzerinden küçük bir kaparo bedeli göndererek güven kazanır. Aynı aracı değerinden çok daha az miktara ilana koyar. Genelde araç alım satımı yapan kişiler 2. Kez ilana konulan araca müşteri olur. Alıcı ve satıcı şahsı aracın bulunduğu ilde buluşturur. Her iki tarafa aracın fiyatı hakkında konuşmamaları konusunda uyarır. Ekspere gönderir. Aracın devri için noter aşamasına gelindiğinde önceden belirlediği İBAN numarasına para havalesi yaptırır. Kısa süre içerisinde bu parayı kripto varlıklara havale yaparak paraya bloke konulmasını engeller. Alıcı ve satıcı bu durumda karşı karşıya gelirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar