B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Motosiklet kullanabilecek

B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat! Motosiklet kullanabilecek
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, B sınıfı ehliyeti olanlar başvuru yapmaları halinde A1 sınıfındaki motosikletleri kullanabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile B sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar, belirli koşullar dahilinde 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanma hakkına sahip olacak.

Yapılan değişiklikle birlikte, B sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar, A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilecek motosikletleri de kullanma imkanına kavuşacak. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için belirli koşulların sağlanması gerekecek. Bu koşullar arasında en az 2 yıllık geçerli B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, gerekli sağlık şartlarını taşımak ve daha önce sürücü belgesinin geçici veya daimi olarak geri alınmamış olması bulunuyor.

Ayrıca, sürücülerin belirlenen direksiyon eğitimi dersini tamamlamaları ve uygulama sınavında başarılı olmaları gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen A1 sınıfı sertifikaların sürücü belgesi sistem kayıtlarına işlenmesiyle, B sınıfı sürücüler 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler. Sürücü belgesi üzerine özel bir kod eklenmesine gerek olmadan bu hak kullanılabilecek.

Sürücüler, istedikleri takdirde 2 yıl içerisinde sertifikalarını sürücü belgesine işletebilecekler. Yönetmelik değişikliğinin yayım tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar