Azra'yı hayattan koparan katilin avukatı 'dolandırıcı' çıktı

Azra'yı hayattan koparan katilin avukatı 'dolandırıcı' çıktı
Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu öldürüp, cesedini parçalara ayıran ve gönderildiği cezaevinde ölen Mustafa Murat Ayhan'ın avukatı Mehmet Ali Başaslan, 'dolandırıcılık'tan tutuklandı.

Antalya'da, bir üniversite öğrencisinin trajik ölümüyle bağlantılı dava kapsamında şok edici bir gelişme yaşandı. Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun (21) öldürülmesi ve cesedinin parçalanması olayının sanığı Mustafa Murat Ayhan'ın ölümüyle sonuçlanan süreçte, Ayhan'ın avukatı Mehmet Ali Başaslan, 'dolandırıcılık' suçundan tutuklandı.

İddialara göre, Başaslan, tutuklu bir yakının erken tahliyesini sağlayabileceğini vaat ederek, bu yönde etkili olabilecek hakim ve savcılarla görüşebileceğini öne sürdü ve bu vaadi karşılığında 495 bin TL aldı.

Azra Gülendam Haytaoğlu'nun 2021 yılında vahşice öldürülmesi ve cesedinin 13 parçaya bölünmesi olayıyla ilişkilendirilen Ayhan'ın avukatı Başaslan hakkında, uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklanan bir kişinin babası tarafından dolandırıcılık iddiasıyla şikayet yapıldı.

Soruşturma dosyasına göre, A.A.'nın babası, oğlunun cezaevi koğuş arkadaşının önerisiyle Başaslan ile irtibata geçti. Ocak 2023'te bir kahvecide yapılan görüşmede Başaslan, davayı takip etmek için 80 bin TL talep etti ve ek olarak erken tahliye için 150-200 bin TL civarında bir meblağın gerekli olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar