Aziz Yıldırım için susma değil konuşma vakti

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, geçtiğimiz gün Ekonomist Dergisi'nden Sibel Atik'in konuğu oldu.

Instagram'dan yapılan canlı yayında Özdemir'in şike ile ilgili açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Sibel Atik'in sorusu bilinçli mi yoksa gelişigüzel bir soru muydu bilemiyoruz, ama Türkiye'de böyle bir şey konuşulmazken ya da yakın zamanlarda böyle bir olaya tanık olmazken, TFF Başkanı Özdemir'e "Şikenin üstesinden gelmek için nasıl bir çalışma yapacaksınız" şeklinde soru yöneltti.

Özdemir öyle bir açıklama yaptı ki 17 yıl yöneticilik görevinde bulunduğu eski kulübünü ateşe attı.

Ne diyor Özdemir?

"Birçok ülkede de böyle olaylar oldu. İtalya'da, İngiltere'de ve Fransa'da da oldu. Her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de böyle bir olayı yaşadık. Hepimizin bildiği gibi o sezon... 2010-2011 sezonudur. Sezon geride kaldı. 9 sezon geride kaldı. Biz 9 senedir herhangi bir şekilde bir şike olayına rastlamadık"

Bu yanıttan Fenerbahçeli olanlar da başka takımın taraftarlarının da anlayacağı net tek bir şey var, 2010-2011 sezonunda şike yapıldığıdır.

Diyelim ki bir canlı yayın kazası oldu, öyle demek istemedi.

Fenerbahçe'de 17 yıl üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuş bir isim, tertemiz kazanılmış şampiyonluğu yeniden tartışmaya açmak niyetinde değildi.

Peki, çıkıp yanlış anlaşıldım özür dilerim dedi mi?

Üstüne TFF Başkanı olarak çizmeyi aşan sözler sarf etti:

"Göreve geldiklerinden bu yana sportif başarısızlıklarını sosyal medyanın yönlendirmesi ile örtmeye çalışanların bu tür açıklamalarına itibar edilmemesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum."

Evet, Fenerbahçe yönetimi sportif anlamda başarısız ama konunun bununla ne ilgisi var?

Şu anki yönetim sizin de bir zamanlar yöneticilik yaptığınız kulübün 9 yıl önce yaşadığı kumpasa karşı Fenerbahçe'yi savunuyor.

9 yıl önce kulübün başında Ali Koç mu vardı?

Neyse gelelim Özdemir'in Cuma akşamı yaptığı açıklamada dikkat çeken bir diğer noktaya…

Özdemir kelimeleri bu kez özenle seçmiş olmalı:

"Herkesin bildiği gibi 2010-2011 sezonunda birçok kulüple ilgili 'şike tartışmaları' olmuştur. Yayındaki sözlerimde herhangi bir kulübün veya kulüplerimizin ismi geçmemiş, imada bulunulmamıştır."

Şike tartışmaları olmadı.

Şike davası oldu. Daha sonra FETÖ'nün tezgahladığı bir kumpas davası olduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin yetkili makamları tarafından da tescil edildi.

Velhasıl Özdemir'in olaylardan bahsederken "şike tartışmaları" gibi ifadeler kullanması, Fenerbahçe'nin müzesinde yer alan '2011 yılındaki şampiyonluğu kastetmedim' dememesi tarafsızlığını değil bir art niyeti ortaya koyuyor.

Sözünü ettiği dönem kulüp başkanı yakın dostu olan Sayın Aziz Yıldırım'dır.

Burada en büyük söz hakkı Yıldırım'a düşmektedir.

Trabzonspor'un UEFA'dan men edilmesinin konuşulduğu bir ortamda Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu tartışmaya açan Özdemir'e dönemin kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın da iki çift sözü vardır diye düşünüyorum.

Salgın nedeniyle 8-12 Haziran'da yapılması planlanan kumpas davasının 15. Duruşması'nın 1-2-3 Temmuz'a ertelendiği, ayrıca Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret ettiği günlerde Özdemir'in bu çıkışı yapmasının zamanlaması manidar olarak yorumlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları