AYM'nin yeni başkanı bugün seçilecek

AYM'nin yeni başkanı bugün seçilecek
Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin bitecek olması sebebiyle yeni başkan bugün seçilecek.


Anayasa Mahkemesi (AYM), Yargıtay ve Danıştay başkanlarının görev sürelerinin dolacak olmasıyla birlikte, üç yüksek mahkemede başkanlık seçimleri için süreç başlıyor. Bu önemli görevlerin boşalacak olmasıyla birlikte, Türkiye'nin yüksek yargı organlarında yeni liderlerin belirleneceği bir dönem başlıyor.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın 20 Nisan'da, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 24 Mart'ta, ve Danıştay Başkanı Zeki Yiğit'in ise 7 Mayıs'ta görev sürelerinin dolması bekleniyor. Bu durum, ülkenin en kritik yargı organlarında yeni bir dönemin başlayacağı anlamına geliyor.

Bu kapsamda, üç yüksek mahkemede de başkanlık seçimleri için süreç işleyecek. İlk seçim bugün Anayasa Mahkemesi'nde gerçekleşecek. Anayasa Mahkemesi'nde, Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolacağı 20 Nisan'dan 2 ay öncesi olan 20 Şubat'ta başkanlık seçimi süreci başlamış, seçimin tarihi ise 21 Mart olarak belirlenmişti. Arslan'ın görev süresinin dolması nedeniyle aday olamayacak olmasına rağmen oy kullanabileceği belirtiliyor.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nda yapılacak seçimde, 15 üyeden en az 8'inin oyunu alarak salt çoğunluğu sağlayan aday, 4 yıllığına Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini üstlenecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar