Aylin Nazlıaka isyan etti: Artık bunu kabul edin

Aylin Nazlıaka isyan etti: Artık bunu kabul edin
Kalabalık bir CHP heyeti, Zeynep Şenpınar’ın öldürülmesiyle ilgili davanın bugün Muğla’da başlayan ilk duruşmasına katıldı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıka “Eğer bir kadın ‘hayır’ diyorsa hayırdır. Artık bunu kabul edin” dedi.

Aylin Nazlıaka da isyan etti

Muğla'da Zeynep Şenpınar’ın Boksör Selim Ahmet Kemaloğlu’nun tarafından öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

Duruşmayı CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP Milletvekilleri Gamze Taşcıer, Suzan Şahin, Müzeyyen Şevkin, Aysu Bankoğlu, Alpay Antmen ve Süleyman Girgin, Mürsel Alban, Burak Erbay ve Suat Özcan izlediler.

Zeynep Şenpınar davasının ilk duruşmasında bulunmak ve ailesinin yanında olmak için Muğla Kadın Kolları İl Başkanı Aysun Korkut ve CHP İl ve ilçe yöneticileri de duruşmaya katıldılar.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka yaptığı açıklamada, kadınlara hakları ve hayatları için yan yana olma çağrısı yaparken ülkeyi yönetenleri de bu konuda sorumlu olmaya davet etti.

“KADIN ‘HAYIR’ DİYORSA HAYIRDIR”

Zeynep’in ölüm haberini bir bayram günü öğrendiklerini Belirten Nazlıaka, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bayram sevinci kursağımızda kaldı ve yine biz, bir kız kardeşimiz için yandık. Daha gencecik hayatının baharında bir öğretmen adayı… Katillerin savunmaları, tepkileri, dayanak noktaları ve iktidarlarını kadın bedeni ile hayatları üzerinden değerlendirmeleri ne kadar aynı değil mi? Eğer bir kadın ‘hayır’ diyorsa hayırdır. Artık bunu kabul edin.”

“HALA İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TARTIŞIYORUZ”

Hiçbir kadının şiddetle barışarak yaşamak zorunda değildir. Yaşam yerine ölümü kutsayan bu anlayış ne yazık ki her geçen gün hepimizi zehirliyor. Sosyal devletin en temel görevlerinden biri; vatandaşlarının yaşam hakkını garanti altına almaktır. Fakat ne yazık ki biz 21. yüzyılda bir adım ileri gidiyorsak üç adım geri adım atıyoruz. Hala aylarca İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmak zorunda kalıyoruz. Hala tarikatlar aracılığıyla medeni kanun tartışma konusu oluyor ve ikinci eş çağrıları yapılıyor. Bu çağrı bilimsel bilginin üretilmesi gereken üniversitelerden yapılıyor! Kadınlar hakkında konuşmaya gelince kükreyen yönetenleri, kadınların yaşamaları için de aynı çabayı göstermeye çağırıyoruz.

“DAYANIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

“Her geçen gün dayanışmayla büyüttüğümüz bu yolu, şiddet sona erinceye kadar sürdüreceğiz ve emin olun o gün siz de hayatla barışacaksınız. Buradan Zeynep’i ve kaybettiğimiz tüm kız kardeşlerimizi sevgiyle anıyorum. Yüreğinde insan sevgisi olan herkesi ve tüm kadınları hayatları ve hakları için mücadeleye çağırıyorum”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar