Aylık en az 40 bin TL maaşla eleman bulunamıyor: Para var usta yok!

Aylık en az 40 bin TL maaşla eleman bulunamıyor: Para var usta yok!
İşçilik gerektiren sektörlerde eleman bulma zorluğu artıyor. Firmalar maaşları yükseltse de istedikleri nitelikte elemanı bulmakta zorlanıyor. Bazı durumlarda işverenler, en düşük 40 bin TL gibi yüksek maaşlar teklif etmelerine rağmen ustalarını bulamıyor.

Firma sahipleri, aradıkları elemanları bulmakta zorlandıklarında çözümü yurt dışından usta getirmekte buluyorlar. Ancak en çok aranan eleman, duyanları şaşkına çeviriyor. Mesleğin zorluğundan dolayı eleman bulmakta güçlük çeken mesleklerin başında döner ustalığı geliyor. Lokantalar, döner ustası bulmakta zorluk yaşadıklarını ifade ediyorlar.

EN DÜŞÜK MAAŞ 40 BİN TL AMA BAŞVURAN YOK

Bir işletme sahibi, piyasada usta bulmanın neredeyse imkansız olduğundan bahsetti. Öte yandan açıklama yapan bir döner ustası ise, alttan yetişen elemanın olmadığını, kimse tarafından dönerci ustası olmakla uğraşılmadığını ve bu günlerde ustaların bulunamadığını belirtti.

23.webp

Bu dönemde tercih edilmeyen meslekler arasında döner ustalığı bulunuyor ve bu meslek için biçilen en düşük maaş değeri 40 bin TL'den başlıyor. Ancak eleman bulamayan firmalar çareyi yurt dışından eleman getirmekte buluyorlar.

Bir işletme sahibi, döner ustası bulamadıklarında Özbekistan'dan özel olarak eleman getirip yetiştirdiklerinden bahsetti. Yetiştirilen elemanın ise 6 yıldır döner ustası olarak çalıştığını vurguladı.

tirnak-uzatma.webp

EN ÇOK ARANAN İKİNCİ MESLEK İSE...

Döner ustası gibi en çok aranan meslekler arasında ikinci sıraya yükselen yetişmiş eleman, "protez tırnak uzmanı" oluyor. Güzellik Uzmanları Odası Başkanı Ayşe Aydın, "Çalışacak personel bulamıyoruz. Personel ve usta sayısı hemen hemen yok denecek kadar az. Alınan maaş ise 39 bin TL'den başlıyor" şeklinde ifadeler kullandı.

Elektrik ustası da en çok aranan elemanlar arasında yer alıyor. Bu ustalara verilen maaş genellikle 35 ila 40 bin TL arasında değişiyor, ancak işverenler usta bulmak konusunda zorluk çekiyorlar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar