Aykut Erdoğdu saklanan gerçekleri açıkladı: "Berat Albayrak yalan söyletiyor"

Aykut Erdoğdu saklanan gerçekleri açıkladı: "Berat Albayrak yalan söyletiyor"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, işsizlik oranının artmasına rağmen düşmüş gibi gösterildiğini ifade ederek “İstatistiklere yalan söyletiliyor. Enflasyonunuz yalan, işsizliğiniz yalan. Damat beyi başarılı göstermek için bir sürü oyun oynanıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, sosyal medyada paylaştığı videoda yayınlanan işsizlik oranlarını değerlendirdi.

Erdoğdu, açıklanan rakamlarda oynama yapıldığını ifade ederek “Şubat ayı itibariyle bu istatistik yalanlarla ülkeyi kandırmaya çalışıyorsunuz. Mart ayında korona salgını bizi vurdu. Ağır bir ekonomik kriz içerisindeyken ne yazık ki salgına yakalandık. Başka ülkelere bakıyorsunuz milli gelirlerinin yüzde 10’u kadar korona salgınında halkına yardım etmiş. Bizim kabaca 750 milyar dolar milli gelirimiz olsa 75 milyar dolar halkımıza yardım edebilirdik ortalama olarak” şeklinde konuştu.

"FAİZ VE DÖVİZİ AYNI ANDA DÜŞÜREBİLMEK İÇİN ELDEKİ TÜM REZERVLERİ SATTILAR"

Enflasyon yüksekken faiz ve döviz kurunun aynı anda düşürülemeyeceğini ifade eden Erdoğdu, “Damat Bey başarılı görüneceğim diye olmadık bir iş yaparak bütün iktisat prensiplerinin aleyhine hem döviz kurunu hem faizi aynı anda düşürmeye çalıştı. Enflasyon bu kadar yüksekken bu düşmez diye birileri uyarsa da ne yazık ki bilgileri yetersiz galiba. İkisini birden düşürebilmek için eldeki bütün rezervleri sattılar. Şu an Merkez Bankası’nda rezervimiz yok. Eski rezervdeyiz” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin 170 milyar dolar dış borcu olduğunu hatırlatan Erdoğdu, “Bir yıl içinde bu ülkenin şirketlerinin kamusunun dışarıya ödeyeceği 170 milyar dolar dış borcumuz var. Bu kadar dış borcumuz varsa en az 200-250 milyar dolar rezervimiz olması gerekirken siz eksi rezervdesiniz. Halka bir şey dağıtamamışsınız, ekonomi canlanmıyor” dedi

"İSTATİSTİKLERE YALAN SÖYLETİLİYOR"

Erdoğdu, istatistiklere yalan söyletildiğini belirterek “Enflasyonunuz yalan. İşsizliğiniz yalan. Nüfus artıyor. İşsiz sayısı artıyor. Bakıyorsunuz işsizlik oranı düşüyor. Kura baskı yapıp da kuru düşürmek, Damat beyi başarılı göstermek için bir sürü oyun oynanıyor. Kur düşmediği gibi rezervimiz kalmıyor. Arkadaşlar bu işin sonu gerçekten iyi değil. Böyle halkı kandırarak halka yalan söyleyerek gerçekleri söyleyenlere de “Size terörist deriz. Siz sakın halkı bilgilendirmeyin” diye korkutursanız daha yüksekten düşeriz. Daha çok fakirleşiriz” açıklamasında bulundu.

Erdoğdu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Berat Albayrak TÜİK’e yalan söylettirecek. TÜİK’in yalanlarıyla Erdoğan’a gidecek. Erdoğan’ı da kandırmaya çalışacak. Belki Erdoğan da bu işlerin başındadır bilmiyorsa benden öğrenmiş olsun. Rakamlar yalan ve yanlıştır. Türkiye ekonomisi ağır bir tehdit altındadır. Ve en büyük tehdit bu sahtekârlıktır, bu manipülasyondur. Bu, rakamlarla halkı aldatmak demektir. Herkes görüyor bunu. Yanlış ölçerseniz yanlış tedavi uygulanır

Size tavsiyem yalandan kimseye fayda gelmez. Türkiye ekonomisi ile ilgili gerçekleri açıklayın. Gerçekleri bilirsek doğru yola doğru adım atmış oluruz. Ondan sonra da oturup beraber konuşalım. “

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar