Aydın’ın en kaliteli zeytinyağı için yarışacaklar

Aydın’ın en kaliteli zeytinyağı için yarışacaklar
Aydın Ticaret Borsası'nın girişimiyle düzenlenen Aydın Memecik Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması için son başvuru tarihi 2 Nisan olarak belirlendi. Bu yarışmada Aydınlı üreticiler, en kaliteli zeytinyağını üretmek için kıyasıya rekabet edecek.

Aydın Ticaret Borsası, AYTB Laboratuvar Hizmetleri A.Ş. ve AYTB Zeytinyağı Tadım Paneli'nin koordinasyonunda her yıl düzenlenen bu yarışma için başvurular devam ediyor. Aydın Memecik Naturel Sızma Zeytinyağı üreten firmaların ödüllendirileceği bu yarışmaya katılmak isteyenlerin, Aydın ili sınırları içinde, Aydın Memecik Zeytini'nden üretilen zeytinyağını fason üretim yaptıran işletmeler olmaları gerekiyor. Bu işletmeler, gıda üretim iznine sahip olmalı ve Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kayıtlı olmalı.

Yarışmanın ödül töreni ise 18 Nisan 2024 tarihinde 11. Aydın Uluslararası Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda gerçekleştirilecek. Yarışmada dereceye giren firmalar, altın, gümüş ve bronz madalyalarla ödüllendirilecek.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Avrupa Birliği Coğrafi İşaret tescilli Aydın Memecik Zeytinyağı'nın tanıtımı ve marka değerinin artırılması için çaba gösterdiklerini belirtti. Ayrıca, sektörde kalitenin arttırılması ve natürel sızma zeytinyağı üreten firmaların isimlerinin duyurulması amacıyla düzenlenen bu yarışmaya tüm firmaları davet etti.

aw172294-02.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar