Avustralya, Türkiye'ye yardım ekibi gönderiyor

Avustralya, Türkiye'ye yardım ekibi gönderiyor
Avustralya Hükümeti, yerel makamları arama ve kurtarma çalışmalarında desteklemek üzere Türkiye'ye bir Afet Müdahale Ekibi (DART) gönderecek. 

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, yerel makamlara yardımcı olmak üzere Türkiye''ye 72 kişilik bir Kentsel Arama ve Kurtarma ekibi göndermek için AUSASSISTPLAN''ı devreye soktu.

Ulusal Acil Durum Yönetimi Ajansı (NEMA), ekibin hafta sonuna kadar sahada çalışmaya başlamış olması amacıyla, konuşlandırmayı mümkün olan en kısa sürede koordine etmek için Fire and Rescue NSW (Yeni Güney Galler İtfaiye ve Kurtarma Ajansı), DFAT (Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı) ve ADF (Avustralya Savunma Gücü) ile yakın bir şekilde çalışıyor.

Kentsel Arama ve Kurtarma ekibi, bir yapı enkazından etkilenen ve/veya enkazda mahsur kalan insanların yerini tespit etme, enkazdan kurtarma ve tıbbi destek sağlama konularında son derece eğitimli uzmanlardan oluşuyor.

Avustralya Hükümeti, durumu ve ihtiyaçları yakından takip etmeye ve Avustralya''nın en iyi nerede yardımcı olabileceğini değerlendirmeye devam edeceğini de duyurdu. Ayrıca yakınlarını kaybeden ailelere ve topluluklara, yaşamları ve geçim kaynakları etkilenenlere en derin üzüntülerini sundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar