Avukat Cangı, ağaç kıyımına tepki gösterdi: İçinizde hiç mi vicdan yok

Avukat Cangı, ağaç kıyımına tepki gösterdi: İçinizde hiç mi vicdan yok
Akbelen Ormanı'nda ağaçların kesilerek maden ocağı açılmasına karşı direnen İkizköylülerin avukatı Arif Ali Cangı, ağaç katliamlarına tepki gösterdi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Muğla'nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı'nda Limak A.Ş tarafından maden ocağı genişletmesi amacıyla Pazartesi sabahı başlayan ağaç kesimi ve bu kesime karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Köy halkı ve çevre dostu vatandaşların kesimi durdurmak için mücadelesine rağmen devam eden ağaç katliamı, gazetecilerin yayın yaptığı anlarda da sürdürüldü. Ağaç kesimiyle mücadele için Akbelen’de nöbet tutanlardan biri olan Çevre Avukatı Arif Ali Cangı, gerçekleştirilen ekokırıma tepki gösterdi.

ÇED yapılmadan maden ocağı açılamayacağını belirten Cangı, “ÇED yapılmadan santral mı yapılır! Bunların çevreye etkisi yok mu? Bir tane davası zaten var burasının. ÇED muafiyeti nedeniyle madenler çalışıyor. Daha önceki mahkemeler anlamadı burada yaşananları. Şimdi gözlerine sokarak anlatacağız, hodri meydan" ifadelerini kullandı.

Ağeç kıyımı için orada bulunan görevlilere sert çıkan Avukat Cangı, “Siz bu yurttaşların verdiği yetki ile görev yapıyorsunuz. Bu yurttaş verdiği yetkiyi geri alırsa, sizin de hiçbir yetkiniz olmaz. Gidin onlara bunları anlatın" dediği sırada, tesadüf eseri işaret ettiği noktada şirket yetkilileri bir ağacı daha kesti. Cangı bunun üzerine, "Bakın, görün buna vicdanınız el veriyor mu? Kaç yıllık ağaç gitti! İçinizde hiç mi vicdan yok"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar