Avuçla mercimek alıp çorba kaynatan var!

Avuçla mercimek alıp çorba kaynatan var!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

07-03-24-01gun-page-0001-1-001.jpg

AVUÇLA MERCİMEK ALIP ÇORBA KAYNATAN VAR!

Pazarlarda dolaşan CHP Niğde Milletvekili Gürer'e dert yanan bir esnaf, "30 liralık mercimek alan var" dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Bor ilçesindeki semt pazarında esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Gürer, pazarda farklı ürünlerin tane fiyatlarını sordu. Bir biber ile bir patlıcanın fiyatını öğrenmek isteyen Gürer, bir biberin tanesinin 2 lira 10 kuruş olduğunu öğrendi. Ardından, patlıcanın kilosunun 50 lira olduğunu ve bir patlıcanın 9 lira 75 kuruşa geldiğini belirtti.

Gürer, pazardan alışveriş yapan vatandaşların bu fiyatlarla nasıl geçineceklerini sordu. Esnafın cevabı ise endişe vericiydi. Esnaf, ürünlerin tedarik edildiği yerlerdeki alış fiyatlarına nakliye masraflarının eklenmesiyle pazar fiyatlarının belirlendiğini ve kendisinin bu ürünleri zararına sattığını dile getirdi. Esnaf, pazarlarda satış yapmak için mücadele ettiğini ancak maliyetlerin artmasıyla kar marjının azaldığını ifade etti.

Gürer, kuru bakliyat satan bir pazarcı esnafıyla konuşarak fiyatları sordu. Esnaf, mercimeğin kilosunun 80 lira, kuru fasulyenin 60 lira, nohudun ise 60-70 lira arasında değiştiğini belirtti. Ancak, vatandaşların bu fiyatları ödeyemediğini ve alım gücünün zayıfladığını dile getirdi.

Milletvekili Gürer, pazarcı esnafının maliyet artışlarını ve satış fiyatlarındaki yükselişi anladığını belirtti. Ancak, bu durumun vatandaşların alım gücünü nasıl etkilediğini ve pazarcıların da bu koşullarda nasıl geçim mücadelesi verdiğini vurguladı. Gürer, pazarcı esnafının yaşadığı zorlukları dikkate alarak, alınması gereken tedbirlerin önemine işaret etti.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar